#9 Road to Londen: hoe een verkoudheid nog veel kan verpesten

#9 Road to Londen: hoe een verkoudheid nog veel kan verpesten

Mijn plan was waterdicht: de laatste dagen in aanloop naar Londen zou ik goed volgens mijn schema lopen, gezond eten en goed voor mezelf zorgen. Dan zou alles goed komen. Alles deed ik eraan om niet verkouden te worden. En dat lukte, net niet.

Zowel op mijn werk als thuis hoorde ik veel mensen snotteren, hoesten en proesten. Oftewel genoeg mensen die me een verkoudheid konden bezorgen. Daar had ik dus echt geen trek in. Als ik verkouden word, kan ik niks meer. Ik verander in een slappe dweil die compleet leegloopt. Dat paste niet in mijn halve marathonplan.

Duurloop: check!

Uiteindelijk heb ik die verkoudheid tot na mijn belangrijkste duurloop kunnen uitstellen. Vorige week zondag liep ik nog een fijne 18 kilometer. Deze duurloop was fijn, ik kon goed op tempo lopen en ik genoot er zowaar van! Tijdens het lopen voelde ik mijn neus al wat kriebelen en voelde ik mijn keel rauw worden. Zou ik dan toch verkouden worden?

Gestrekt op de bank

Ja hoor, maandag werd ik steeds meer verkouden en dinsdag heb ik heel de dag plat gelegen. Het plan was nu: genoeg rusten, veel vitamines eten en ervoor zorgen dat ik zo snel mogelijk weer fit ben. Dat ben ik inmiddels weer! Ik voel me weer sterk, ik heb vitamines ingeslagen, drink liters gemberthee en ik voel dat het goed gaat komen.

Het is bijna zo ver

Nog minder dan een week en dan stappen we in het vliegtuig voor de halve marathon van Londen! Op vrijdagochtend zullen we vroeg naar de stad vliegen, dan kunnen we de rest van de dag nog genieten van deze mooie stad. Vervolgens kan ik zaterdag mijn startnummer ophalen en gaan we rustig aan de stad nog verder verkennen. Zondagochtend om 09.00 uur zal dan het startschot van de halve marathon klinken! Vanuit Hyde Park zullen we richting Buckingham Palace, de Big Ben, de London Eye en weer terug naar Hyde Park lopen. Het belooft een mooie route te worden!

Genieten met een hoofdletter G

Vervolgens vliegen we maandagavond weer naar huis. Ik heb ongelofelijk veel zin in dit weekend en kan niet wachten tot we vrijdag in het vliegtuig stappen. Ik ben heel benieuwd hoe de halve marathon gaat verlopen. Mijn doel is vooral genieten, ik verwacht geen PR te lopen. Gewoon een fijne 21,1 kilometer door het centrum van Londen. Moet lukken toch?

LEES MEER:

#1 Road to Londen: Tijd om te beginnen
#2 Road to Londen: De eerste trainingsweek zit erop!
#3 Road to Londen: Een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep
#4 Road to Londen: Ik begin steeds meer in de flow te komen
#5 Road to Londen: Het gaat niet vanzelf
#6 Road to Londen: Goed plannen en vroeg lopen
#7 Road to Londen: MOE!
#8 Road to Londen: Big update

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.