#6 Road to Londen: goed plannen en vroeg lopen

#6 Road to Londen: goed plannen en vroeg lopen

Op zondag 14 oktober sta ik aan de start van mijn allereerste buitenlandse halve marathon: de halve marathon van Londen. Via mijn Road to Londen-blogs neem ik jullie mee in mijn weg naar deze halve marathon. Dit was weer een warme week, waarin ik mijn duurloop onhandig plande, maar alle andere loopjes volgens plan verliepen.

Training 1

Aan het begin van de week was ik nogal moe. Daarom plande ik mijn eerste loopje deze week pas op woensdag. Even een paar dagen bijkomen kan geen kwaad. Woensdagochtend voor alle hitte stond ik op om mijn rondje van 7 kilometer te lopen. Dit ging heerlijk! Eerst even een kilometer wakker worden en vervolgens het tempo doorpakken en lekker de 7 kilometer uitlopen.

Training 2

Vrijdagochtend was het tijd voor de intervaltraining. Wederom ’s ochtends vroeg stond ik naast mijn bed voor een training. De eerste kilometer had ik ingecalculeerd om wakker te worden, daarna is het tijd om gas te geven. Het werd zes keer drie minuten intervallen. Perfecte manier om de dag te beginnen.

Training 3

Vanwege een drukke weekendplanning was het plan om zaterdagochtend mijn duurloop te doen. Aangezien ik toch wat slaap nodig had, was het half 12 voordat ik vertrok. Veel te warm natuurlijk! Ik dacht dat ik een route had uitgestippeld waar veel schaduw was en waar ik waterpunten tegenkwam onderweg. Het tegendeel was waar. Na 5 kilometer liep ik pas in de schaduw en na 12 kilometer kwam ik pas het eerste punt tegen waar ik wat te drinken kon halen. Oerdom natuurlijk en zeker ook een wijze les voor mezelf. Echter weet ik nu wel dat mijn lichaam veel aan kan en goed gewend is aan de warmte. Uiteindelijk ben ik toch blij met deze duurloop van 14 kilometer!

Krachttraining

Deze week hadden we wel weer tijd voor krachttraining! Even een uurtje gedachte op nul en spieren trainen bij de fysio! Heerlijk om dat weer te doen en achteraf weer flinke spierpijn te hebben.

Voeding

Vrijdag hadden we weer een check bij de diëtiste, spannend! Wat de uitslag precies was en hoe het over de gehele periode is gegaan, vertel ik in de blogpost van woensdag. Maar de hele week heb ik wel weer lekker en gezond gegeten. Ik kon me gemakkelijk aan mijn schema houden en heb ik zelfs genoten van een heerlijk bordje stamppot!

Lees meer:

#1 Road to Londen: Tijd om te beginnen

#2 Road to Londen: De eerste trainingsweek zit erop!

#3 Road to Londen: Een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep

#4 Road to Londen: Ik begin steeds meer in de flow te komen

#5 Road to Londen: Het gaat niet vanzelf

 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.