De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Emma van Geel. “Hoi! Mijn naam is Emma van Geel, 25 jaar oud en ik woon met mijn vriend in Enschede. In het dagelijks leven werk ik als Quality Engineer bij DEMCON, een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, industrial & vision, embedded, optomechatronic en medical systems. Waar ik me voornamelijk bezig houd met de medical systems. In Januari 2017 ben ik begonnen met hardlopen door me in te schrijven voor een clinicgroep, met als doel binnen vijf maanden een afstand van 7,4 kilometer te kunnen lopen. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht hardlopen leuk te gaan vinden, maar het gebeurde! Via mijn hardloopvereniging raakte ik bekend met trailrunning en toen was ik helemaal verkocht. Zo heb ik al een aantal keer een 11,2 kilometer , een 14 kilometer en een 17 kilometer trail gelopen. Mijn volgende doel zou de halve marathon worden, maar helaas raakte ik enkele weken hiervoor geblesseerd aan mijn knie. Nu, zes maanden later, is eindelijk duidelijk wat het probleem is en ben ik hard aan het werk om weer te kunnen rennen. Ooit hoop ik een ultratrail te rennen, maar tot die tijd vermaak ik me prima en geniet ik van de weg daar naar toe!”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik heb er twee! Als ik weinig tijd heb loop ik een standaard 5 kilometer rondje langs de kristalbaden tussen Enschede en Hengelo, de weg is hier mooi vlak dus je kunt goed tempo maken. Voor mijn duurlopen ga ik het liefst het natuurgebied Buurserzand in, hier zijn verschillende routes te volgen.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Mijn favoriete gadget is absoluut mijn TomTom horloge. Hier programmeer ik vooraf mijn target snelheden en afstanden in (en soms mijn route, inmiddels toch een aantal keer gebeurd dat ik extra kilometers heb gemaakt door een verkeerde afslag ;)). Ook remt het horloge mij als ik zie dat ik weer te hard van start ga, haha!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Absoluut de ochtend, alles is dan nog zo heerlijk rustig. Ik kan dan echt genieten van de opkomende zon en het ‘wakker worden’ van het gebied om je heen. Ook is het dan supermooi lopen hier in het buitengebied van Enschede, ik heb al vanalles voorbij zien komen ’s ochtends; vossen, herten en ook wilde zwijntjes!”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Als ik er echt één moet kiezen is dat de Elfstedenestafette van afgelopen juni! 227 kilometer lopen met een groep van 11 meiden die ik via Instagram ontmoet heb. Veel van hen hebben echt zo ontzettend hun grenzen weten op te zoeken en te verleggen dat weekend, echt een unieke ervaring!”

Wat is je favoriete after running snack?

“Ik ben verliefd op de builder’s protein bars van Clif bar. Vooral de chocolate peanut butter variant! Als ik iets minder hard getraind heb ga ik vaak voor de gewone Clif bar met witte chocolade en macadamia noten. Al gaat een halve watermeloen er ook prima in met warm weer!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Ultra trailrunning! Mijn ultieme droom zou zijn om zelf voor één te trainen. Ik krijg echt kriebels als ik zie wat Sally McRae, Lucy Bartholomew en Hillary Allen (enkele ultratrail idolen!) doen, dan denk ik echt; dit wil ik ook kunnen.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.