Mijn favoriete hardlooproutes rondom Den Bosch

Mijn favoriete hardlooproutes rondom Den Bosch

Hardlopen doe ik het liefst op nieuwe plekken, ergens op onze aardbol. Toch heb ik ook zo mijn favoriete routes in mijn stad, Den Bosch. Voor iedere afstand heb ik wel een rondje of weet een vast rondje uit te breiden. Ondanks dat blijf ik ook op zoek naar nieuwe hardlooproutes. Dit zijn mijn huidige, favoriete hardlooproutes rondom Den Bosch

Rondje Berlicum

Volg je vanuit de binnenstad, de Zuid-Willemsvaart? Dan eindig je in Berlicum. Het is één rechte weg naar dit dorp. Voor mij de perfecte route voor een duurloop op zondagmorgen. Berlicum is precies halverwege de route en de supermarkt is daar op zondagochtend al vroeg open! Ideaal voor een korte pitstop om wat drinken te halen. Ook maak je onderweg een paar hoogtemeters doordat je een viaduct over moet. Dit rondje is voor mij zo’n 16 tot 18 kilometer. Hangt ervan af hoe ik hem uitbreid. Een hele fijne hardlooproute rondom Den Bosch!

Op boevenpad in Vught

Voor een kortere duurloop wijk ik vaak uit naar Vught. Vanuit de binnenstad van Den Bosch, sta je zo in Vught. Vanuit de stad loop je via de Vughterweg gemakkelijk Vught in. Na wat geslinger door de bossen en een glimp van de IJzeren Man, vervolg ik mijn weg via de PI in Vught terug naar Den Bosch. Voor mij het ideale rondje om zo’n 11 tot 13 kilometer te lopen.

Escape the city in het Bossche Broek

Direct naast de binnenstad van Den Bosch ligt het Bossche Broek. Een heerlijk moerasgebied met verschillende asfaltpaden. Perfect voor een korter rondje, in de natuur. Ik ga hier vaak op pad voor een rondje tussen de 5 en 8 kilometer. Maar wanneer ik het Bossche Broek via Vught binnenloop kan ik er zelfs 10 kilometer lopen. Heerlijk om dit gebied praktisch naast de voordeur te hebben!

Rondje rond de stad

Mijn favoriete rondje in het donker is een rondje rond de stad. Ik loop niet graag op verlaten, donkere plekken in mijn uppie. Daarom heb ik zeker in de wintermaanden veel rondje rondom de stad gelopen. Langs de Tramkade, onder het station door het Paleiskwartier op, vervolgens via Essent en BrandLoyalty terug de stad in en over de stadswal verder. Afhankelijk van de afstand ging ik via de Verwerstraat of Hinthamerstraat terug de stad in. Ideaal voor een rondje tussen de 5 en 7 kilometer.

Voor mijn marathon zal ik op zoek moeten naar nieuwe, langere hardlooproutes rondom Den Bosch. Ik ben heel erg benieuwd waar dat avontuur me gaat brengen! Loop jij ook weleens rondom Den Bosch? Wat zijn jouw favoriete routes?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.