Raceverslag: de Tilburgse Kermisrun

Raceverslag: de Tilburgse Kermisrun

Een aantal weken geleden kwam deze run voorbij in mijn tijdlijn: de Tilburgse Kermisrun. Het leek me fantastisch om hieraan mee te doen, dwars door alle attracties, over de kermis. Samen met een vriendinnetje schreef ik mij in voor deze run. Want een fun run is toch leuker om samen te lopen dan alleen!

Zo stonden wij dus zondag 29 juli aan de start van deze run. Gewapend met een telefoon met volle batterij begonnen we aan de run, we wilden namelijk wel foto’s maken onderweg. In kleine groepjes mochten we vertrekken, hierdoor was het al gelijk lekker rustig op het parcours.

Pink chapel

De eerste attractie waar we doorheen liepen was de Pink chapel. De Tilburgse kermis staat niet alleen bekend omdat het de grootste van de Benelux is, maar ook vanwege roze maandag. Daarom staat er een Pink chapel op de kermis en tijdens de run inclusief bruidspaar. Of ja, twee mannen in een trouwjurk waar je mee op de foto kan. Nog geen 500 meter onderweg en we hadden onze eerste lachbui al te pakken!

Poppodium 013

Vervolgens renden we door de nog gesloten kermisattracties naar Poppodium 013. Hier renden we dwars doorheen, via de foyer naar binnen, trappen omhoog, de zaal in, het podium op. Ontzettend tof om eens over dit podium te mogen lopen!

You’re the one that I want

Na een flinke lus om de Piushaven en een rondje door de stadsbrouwerij komen we uit bij een ouderwetse Cake Walk. Fantastisch! Dit is altijd al mijn favoriete kermisattractie geweest. Mijn vriendinnetje begint “You’re the one that I want” van Grease te zingen en het gevoel is compleet. Met een grote lach begeven we ons door deze attractie heen.

De Bayern Rutsch

Op naar de volgende attractie. We komen al snel aan bij de Bayern Rutsch! Yes, hier hadden we ons op verheugd. Het is gelukkig niet druk als we aankomen en we kunnen meteen door naar boven lopen. Het is nog een flinke klim naar boven. Maar als we eenmaal klaar zitten om naar beneden te glijden begint het plezier. Wat is het hilarisch om hier naar beneden te glijden. Door de vaart die erin zit kom je zelfs een paar keer los van de glijbaan en voor je het weet sta je weer beneden! Dit was letterlijk het hoogtepunt van de run.

Fun house

Na de Bayern Rutsch komen we vrij snel alweer uit bij de volgende attractie: een fun house. Enthousiast beginnen we eraan. Maar halverwege stropt het op. Het is kneiterdruk in het fun house en iedereen staat continu op elkaar te wachten. Dit haalt wel een beetje de lol ervan af. Uiteindelijk doen we er zo’n twintig tot dertig minuten over voor we weer verder kunnen.

Café Bolle en café Brandpunt

Eenmaal uit het fun house stuitten we op de suikerspinkraam en krijgen we een suikerspin mee voor onderweg. Met de suikerspin in onze hand lopen we door café Bolle en café Brandpunt. Hier heb ik in mijn studententijd toch wel wat uurtjes doorgebracht!

Van de kermis af

Vanuit het Piusplein lopen we weer richting het station, hier heb je de afslag voor de 5 kilometer of kun je doorlopen voor de 10 kilometer. We willen deze run volledig ervaren en gaan gewoon door voor de 10 kilometer. De eerste lus van de 10 kilometer is best pittig. Je loopt hier eigenlijk weg van de kermis en loopt door een woonwijk. We lopen hier nog wel door een restaurant, het bejaardenhuis en een hardloopwinkel. Maar een echt kermisgevoel hebben we hier niet.

Terug naar de kermis

Als we eenmaal onze weg terug vervolgen richting de kermis krijgen we weer een lach op ons gezicht. Wat is het toch een bijzondere ervaring om jezelf zo op een kermis te begeven!

Op naar de Cake Walk

Zodra we de kermis op lopen, gaan we richting nog een Cake Walk. Op het parcours online stond deze aangegeven en hier had ik me toch wel heel erg op verheugd. Daar eenmaal aangekomen blijkt dat we daar helemaal niet ingaan en kunnen we onze weg terug vervolgen over de kermis. Ontzettend jammer!

Niet nog eens wachten

Bij de schiettent kunnen we in een lange rij aansluiten om hier één keer te mogen schieten. Dit laten we aan ons voorbij gaan. We hebben in het fun house ontzettend veel tijd verloren en hebben geen zin om hier nog te moeten wachten. We komen nog wel door een doolhof, waar we met een hele groep tegelijkertijd in gaan. Uiteindelijk vind ik als eerste de uitgang en kunnen we door. Vanaf hier lopen we door naar de wildwaterbaan.

De wildwaterbaan

De laatste attractie is zeker ook de leukste attractie tijdens de kermisrun! Als allerlaatste mogen we namelijk in de wildwaterbaan. Ik kruip voorin de boomstam en geniet optimaal van deze belevenis. Dit had ik toch niet willen missen! Top om zo de run af te sluiten.

Op naar de finish

Na de wildwaterbaan is het nog een klein stukje naar de uiteindelijke finish en na ruim 11 kilometer finishen we! Tijd hebben we het niet over, maar de lunchpakketjes vallen goed in de smaak. Overigens krijgen we een hele toffe medaille, ontzettend gaaf gemaakt!

Een echte aanrader

De Tilburgse kermisrun is zeker een aanrader! Het is een echte funrun, waar tijd absoluut geen rol speelt. Je loopt dwars door alle attracties en beleeft de kermis op een compleet andere manier! Als deze run volgend jaar weer georganiseerd wordt, ben ik zeker van de partij!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.