#5 Road to Londen: het gaat niet vanzelf

#5 Road to Londen: het gaat niet vanzelf

Op zondag 14 oktober sta ik aan de start van mijn allereerste buitenlandse halve marathon: de halve marathon van Londen. Via mijn Road to Londen-blogs neem ik jullie mee in mijn weg naar deze halve marathon. Deze week ging het allemaal niet vanzelf, het was de week van de hittegolf, ik was niet vooruit te branden en vrijwel de hele week was ik moe.

Training 1

Dinsdagochtend stond mijn eerste hardlooprondje op de planning. De maandag had ik gebruikt om even bij te tanken en weer op te laden voor een nieuwe trainingsweek. 30 minuten lopen en eindigen met 8 keer 30 seconden versnellen. Dat moet lukken! Vriendlief ging ’s ochtends vroeg mee op de fiets. Zo kon hij ook de dag vroeg beginnen en had ik iemand om toffe foto’s te maken onderweg. Dinsdag was ook de eerste dag dat het écht warm begon te worden. Dat was om 06.00 uur al te merken! Ik zweette me een ongeluk en had al snel warm, maar het was nog wel te doen. 5 kilometer later waren we thuis en had ik er een heerlijke run op zitten.

Training 2

De tweede training was een intervaltraining. Deze wilde ik in eerste instantie woensdagmorgen lopen, maar toen de wekker om 05.30 uur ging, kreeg ik het echt niet voor elkaar om mijn bed uit te komen. Ik dacht bijzelf: morgen nog een dag, ga ik dan wel lopen. Exact hetzelfde herhaalde zich donderdagmorgen. Met als gevolg dat ik pas vrijdagmorgen buitenstond voor mijn intervaltraining. Uiteindelijk net zo moe als de dagen ervoor, maar ik had geen excuus meer om niet te gaan. Na een kilometer werd ik eindelijk écht wakker en begon ik in de flow te komen. Een interval van 10 x 2 minuten met 1 minuut rust was het plan, en dat lukte! Op één interval na, die ging niet helemaal lekker. Ik was nog niet genoeg wakker om goed te rekenen en stopte een minuut te vroeg. Jammer dan! Ik heb in ieder geval heerlijk gelopen en de kilometers zitten ten minste in mijn benen.

Training 3

Zaterdagochtend stond mijn duurloop van 12 kilometer op de planning. Ik wilde op tijd vertrekken, wederom lukte dat niet. Ik heb eerst nog wat slaap ingehaald en vervolgens stond ik net na 11 uur buiten voor mijn duurloop. Nog geen vijf minuten onderweg en ik regende helemaal nat. Stiekem helemaal niet erg met die hitte. Uiteindelijk werden het 12 hele zware kilometers. Vrijdag had ik net een biertje te veel op en sliep ik net wat te laat om fit aan mijn duurloop te beginnen. Onderweg heb ik een aantal keer tot rust moeten komen en gewoon genoten van de omgeving. Mijn Nike-app weigerde tot overmaat van ramp ook nog om de eerste kilometer te tracken. Dat gebeurt me de laatste tijd steeds vaker en heeft meer invloed op mijn humeur dan ik zou willen. Uiteindelijk was ik na 12 kilometer weer thuis en kan ik wel met een tevreden gevoel terugkijken op deze run. Dit soort trainingen maken het dat je de fijne en goede trainingen meer leert waarderen.

Krachttraining

Vanwege de hitte en vermoeidheid van afgelopen week ben ik deze week niet naar de fysio geweest voor mijn krachttraining. Achteraf baal ik hier wel van, maar op de dagen zelf, voelde het wel als het beste. Ik heb donderdagavond nog wel een paar oefeningen thuis gedaan, om toch nog iets aan krachttraining te doen. Volgende week gaan we er weer volle pak tegenaan!

Voeding

De hele week had ik trek in slecht en ongezond eten. Ik heb geprobeerd om mezelf in te houden, maar dit is niet altijd gelukt. Zo heb ik woensdagavond een heerlijke pizza gegeten, wel met volkorenbodem! En is dinsdagavond de barbecue aangegaan. Ontzettend jammer dat ik me deze week niet sterk heb kunnen houden, maar waarschijnlijk had het ook iets te maken met mijn maandelijkse periode. Dan heb ik gewoon geen ruggengraat wat eten betreft. Volgende week moeten we weer naar de diëtiste, zaak dus dat we deze week weer goed en gezond gaan eten!

Al met al geen top week, maar dit zijn de weken die de weg naar een halve marathon zo mooi maken. Het maakt je sterker en leert je om in een nieuwe week er drie keer zo hard weer voor te gaan. Ik kijk al weer met genoegen uit naar komende week en ben benieuwd hoe mijn trainingen dan gaan.

Lees meer:

#1 Road to Londen: Tijd om te beginnen
#2 Road to Londen: De eerste trainingsweek zit erop!
#3 Road to Londen: Een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep
#4 Road to Londen: Ik begin steeds meer in de flow te komen

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.