#3 Road to Londen: een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep

#3 Road to Londen: een warme week waarin niet alles vlekkeloos verliep

Op zondag 14 oktober sta ik aan de start van mijn allereerste buitenlandse halve marathon: de halve marathon van Londen. Via mijn Road to Londen-blogs neem ik jullie mee in mijn weg naar deze halve marathon.De week zit er weer op en het is dus tijd om weer terug te blikken op afgelopen trainingsweek. Overall was het een warme week, waarin ik een licht slaaptekort had en mijn trainingen goed gepland moesten worden. Uiteindelijk heb ik alle trainingen in goede tijden gelopen en kan ik tevreden terugkijken op afgelopen week.

Krachttraining

Deze trainingsweek begon met een uurtje krachtpatsen bij de fysio. Ik kwam afgelopen maandag zo intens moe uit mijn werk dat ik het toen niet kon opbrengen om nog maar een stap te verzetten. Uiteindelijk belandde ik dus dinsdagavond in de gym voor mijn wekelijkse krachttraining. Ik begin steeds meer progressie te merken! Bepaalde buikspieroefeningen gaan steeds gemakkelijker, het kost me minder moeite en ik begin het zowaar leuk te vinden. Een heerlijke training, waar ik uiteraard weer een paar dagen spierpijn aan over heb gehouden.

Training 1

Woensdagochtend was het dan tijd voor mijn loopje van 35 min + 5 keer 1 minuut versnellen. Om 05.30 uur stond mijn wekker, vriendlief ging mee op de fiets en ik heb een fantastische run gehad. Dit rondje liep ik dwars door het Bossche Broek nog voordat iedereen wakker was. De zon kwam prachtig op en ik heb genoten van de prachtige omgeving. De versnellingen op het einde gingen nog beter dan ik verwacht had. Ik liep zelfs snelheden van 4.53 op sommige stukken. Wat fijn om even zoveel te geven.

Training 2

Door mijn late start deze week moest ik donderdag weer gelijk aan de bak voor mijn intervaltraining. Een training van 5 minuten inlopen, vervolgens 5 keer, 4 minuten versnellen en nog eens 5 minuten uitlopen stond op de planning. Ook deze training ging heerlijk. Doordat ik rond 5 uur op pad ben gegaan was het wat aan de warme kant. Maar dat geeft ook wel voldoening. Iedereen zit heerlijk op het terrasje te genieten en jij loopt jezelf in het zweet te werken. Ik hou daar van!

Extra training

Voor vrijdag stond er een extra training/loopje op de planning. Ik had afgesproken om met Annick een rondje door de stad te gaan lopen. Ik kreeg laatst een berichtje van haar via Instagram of we eens samen konden lopen. Ik vind het alleen maar supertof om op die manier nieuwe mensen te leren kennen. Dus een rustig rondje van 6 km op kletstempo door de stad geschiedde. Zeker voor herhaling vatbaar!

Training 3

Zondagochtend is duurloopochtend. Er werd warm weer voorspeld. De wekker werd daarom vroeg gezet, 07.15 uur om precies te zijn. Uiteindelijk stond ik om half 9 buiten. Na ongeveer drie kilometer kwam ik tot de ontdekking dat mijn Nike-app niet alles had getrackd. @#$@#! Vanaf daar op gevoel verder gelopen en gegokt op 12 kilometer. Dit ging nog best wel goed en ik weet vrijwel zeker dat er 12 kilometer in de benen zitten.

Voeding

Qua voeding was dit geen beste week. Heel de week was ik eigenlijk moe, dat heeft geen positieve invloed op mijn eetpatroon. Ik neig dan snel naar makkelijk en slecht voedsel. Ik weet heel goed dat ik mezelf ook af en toe iets ongezonds mag gunnen. Maar dat moet zeker niet te vaak voorkomen. Gelukkig heb ik er niet alles weer aangegeten wat er ondertussen af is. Maar komende week ga ik wel weer wat beter letten op alles wat ik mijn mondje in ga stoppen.

Al met al geen top week, maar ook geen slechte week. Ik kijk alweer uit naar komende week en heb zin om weer nieuwe trainingen te knallen. Volg je mijn weg naar Londen ook al via Instagram?

Lees meer:

>> #1 Road to Londen: tijd om te beginnen

>> #2 Road to Londen: de eerste trainingsweek zit erop!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.