Je schema combineren met vakantie: zo doe je dat

Je schema combineren met vakantie: zo doe je dat

Voor veel mensen staat de vakantie voor de deur. De plannen zijn gesmeed en de reis is gepland. Maar je bent ook aan het trainen voor een race in het najaar. Je hebt alleen geen idee hoe je het schema kunt combineren met vakantie. Je weet niet eens of je op plek van bestemming überhaupt kunt lopen. Lastig, maar geen wereldramp!

Vraag niet te veel van jezelf

Hardlopen is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Trek op één van de eerste dagen je hardloopschoenen aan en ga op ontdekkingstocht. Loop op gevoel en let niet op de tijd en afstand. Kijk hoe ver je komt, tot waar het begaanbaar is om te lopen en wat je lichaam aan kan. Geniet vooral van je run, je hebt immers vakantie.

Houd rekening met de omgeving

Waarschijnlijk loop je tijdens je vakantie in een andere omgeving dan je normaal thuis loopt. Houd daar rekening mee tijdens je loopje. Het is veel intensiever voor je lichaam om bergop te lopen, of door het losse zand. Ga er dan ook niet vanuit dat je hetzelfde tempo aan kan houden als thuis. Luister naar je lichaam en ga geen grenzen over. Het is niet erg als je je schema niet helemaal kunt combineren met vakantie.

Laat het los

Laat het lekker los op vakantie. Trainen kun je ook als je weer thuis bent. Als je slim bent geweest heb je in je schema rekening gehouden met deze vakantie en is het geen ramp van wereldformaat dat je even wat minder loopt. Ben je serieus aan het trainen voor een groot doel? Probeer dan wel wat te lopen, zodat je conditie niet helemaal als sneeuw voor de zon verdwijnt. Maar loop dan wel omdat je het leuk vind en geniet ervan. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Hoe combineer jij je schema met vakantie? Loop je eigenwijs gewoon door, of pak je juist even je rust?

Lees meer:

>> 5 tips om veilig hard te lopen in het buitenland
>> Houd hier rekening mee als je gaat hardlopen in een ander klimaat
>> Vier zonnige hardloopbestemmingen op een rijtje

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.