5 tips om veilig hard te lopen in het buitenland

5 tips om veilig hard te lopen in het buitenland

Hardlopen is de ideale manier bij uitstek om je vakantieadres eens op een andere manier te bekijken. Door je hardloopschoenen aan te trekken en de omgeving al hardlopend te verkennen waan je jezelf tussen de locals. Je ontdekt binnen een mum van tijd de mooiste plekjes in de omgeving. Maar hardlopen op een andere plek is toch net wat anders dan je vertrouwde rondje thuis. Daarom heb ik 5 tips uit eigen ervaring op een rijtje gezet voor wanneer je op een onbekende plek gaat hardlopen.

1. Neem altijd je telefoon mee

Zorg dat deze goed is opgeladen uiteraard. Je telefoon is niet alleen handig om te kunnen bellen of muziek te luisteren. Maar via de GPS op je telefoon kun je bepalen waar je bent. Download in Google Maps je route en zo kun je altijd terugkomen bij je hotel.

2. Houd rekening met het klimaatverschil

Grote kans dat er op je bestemming een heel ander klimaat is dan in ons kikkerlandje. Warmer, kouder, vochter. Het kan je allemaal overkomen. Houd daar rekening mee als je van te voren je sportkleding inpakt. Zoek uit wat de temperatuur is op het moment dat jij er bent en pas daar je kleding op aan.

3. Check van te voren wat leuke routes zijn

Voor vertrek is het altijd handig om te weten waar je precies slaapt. Niet alleen om er te komen, maar ook zodat je van tevoren kan bepalen waar je wilt gaan hardlopen. Sommige plekken zijn goed geschikt om te lopen, andere wat minder. Doe wat research naar leuke en veilige routes, stippel eventueel je route uit. Zo weet je goed wat je te wachten staat als je aankomt op de plaats van bestemming.

4. Denk goed na wat je drinkt

In Nederland zijn we gewend dat we overal wel water uit de kraan kunnen drinken, maar dit is in het buitenland vaak niet het geval. Tijdens je normale loopje kom je misschien wel standaard langs een gratis waterpunt en ben je daar zo aan gewend, dat je even vergeet dat dat in het buitenland niet zo is. Zorg ervoor dat je altijd wat geld bij hebt zodat je iets kunt kopen mocht je dorst krijgen.

5. Vergeet geen belangrijke pasjes mee te nemen

Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er iets gebeurt onderweg, maar je weet het nooit. Stop daarom altijd een pinpas/creditcard, identiteitsbewijs en zorgpas in je zak. Het is ook handig om wat contant geld bij te hebben en een briefje of kaartje van het hotel waar je verblijft. Zodat je altijd de weg terug kunt vragen, mocht je verdwalen. Laat een eventuele thuisblijver weten waar je ongeveer naartoe gaat lopen en hoe lang je weg denkt te blijven. Just in case!

Wat doe jij om veilig hard te lopen in het buitenland?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.