Raceverslag: Tilburg Ten Miles

Raceverslag: Tilburg Ten Miles

Iets meer dan twee weken geleden hoorde ik dat ik een startbewijs voor de Tilburg Ten Miles had gewonnen. Samen met Laura Brijde en de Subway Runningclub zou ik 16,1 kilometer door Tilburg gaan lopen. Afgelopen zondag was het zover en mocht ik van start in de stad waar ik nu al vier jaar studeer.

Voor de start hadden we met zijn allen afgesproken bij de Subway aan de Spoorlaan. Super leuk om alle meiden en mannen te ontmoeten. Samen gaan we richting het startvak om uiteindelijk iets voor tweeën van start te gaan.

0 – 4 km

Doordat we vrij ver vooraan stonden laat ik me de eerste kilometers iets te veel meeslepen door alle snelle lopers om mij heen. Na twee kilometer kom ik er ook nog eens achter dat mij Nike-app niet aanstaat. Uiteindelijk krijg ik hem wel aan, maar mis ik dus de eerste twee kilometer. Rond dat punt kom ik er achter dat ik veel te hard van start ben gegaan, ik ben nu al kapot. En ik moet nog 14 kilometer! Even gas terug en bij de eerste waterpost wat drinken.

4 -8 km

Oké, het is best warm. Ik heb dorst en het is nog een eindje tot ik weer kan drinken. Maar m’n benen doen het nog prima. Gewoon doorlopen dus. Ik zal het toch moeten afleggen, en hoe sneller ik loop, hoe eerder ik wat kan drinken. We lopen gelukkig door een bekend stukje Tilburg. Op ongeveer 6 kilometer komen we langs mijn school. Super leuk om door zo’n bekende omgeving te lopen. We duiken daarna onder de Ringbaan door en lopen zo het centrum in. WATER!

8 – 12 km

Ik ben nu op de helft. Moet goedkomen, denk ik. Op ongeveer 10 kilometer staat een vriendinnetje te kijken. Dit sleept me er doorheen om nog even goed door te lopen. Zodra ik haar zie krijg ik weer wat energie, maar besef ik ook dat ik al best ver kapot ben. We lopen nu dwars door het centrum van Tilburg, er staan superveel mensen langs de kant. Maar ik moet echt even gaan wandelen. IK. KAN. NIET. MEER. Maar ik moet die finish halen! Rond de 12 kilometer drink ik nog wat water en gooi ik water over me heen. Daardoor koel ik gelukkig wat af.

12 – 16 km

De laatste vier kilometer, dit moet lukken. Wat ik wel minder vind aan het parcours is dat we op 13 kilometer ineens in de polder belanden. Waar je het eerste stuk dwars door de stad rent, waar overal mensen langs de kant staan, loop je plots alleen tussen de weilanden. Juist op het moment dat je het nodig hebt. Gelukkig komt er een Subwaymaatje voorbij gelopen die me steunt om weer verder te lopen. Ik merk dat ik kapot ben, maar wel verder wil. Het is even op de tanden bijten. Maar we lopen gewoon stoïcijns door. De laatste kilometer is weer dwars door het centrum. Door dé uitgaansstraat van Tilburg. Het publiek pusht me om het laatste beetje energie eruit te persen, om nog even alles te geven. En ik finish in 1.48.48!

Na de finish hebben we weer afgesproken in de Subway waar we kunnen bijkomen, met elkaar kunnen praten hoe het is gegaan en een broodje kunnen eten om weer op te laden. Wat was dit een leuk evenement! Heerlijk parcours, dwars door de stad en superveel supporters langs de kant! Wie weet sta ik volgend jaar weer aan de start.

Heb jij de Tilburg Ten Miles weleens gelopen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.