Waarom het belangrijk is om ook je core te trainen als hardloper

Waarom het belangrijk is om ook je core te trainen als hardloper

Door het hardlopen voel je je vaak onoverwinnelijk, de sterkste vrouw op aarde. Maar dat betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk heel sterk bent. Natuurlijk heb je wel spieren anders zou het je nooit lukken om die run te voltooien. Maar het is geen slecht idee om nog wat extra aandacht te geven aan je spierballen.

Je core is één van de belangrijkere onderdelen om te trainen als hardloper. Als je een sterke core hebt loop je vaak stabieler en heb je over het algemeen een betere loophouding. Ook helpt een sterke core om sneller te rennen. Een onderzoek, gepubliceerd in Journal of Strength & Conditioning Research toont aan dat zes weken coretraining hardlopers hiel om sneller te worden. Aan het begin en aan het einde van het onderzoek moesten de testpersonen vijf kilometer lopen op een track. Aan het einde van het onderzoek waren de tijden van de lopers beduidend beter dan aan het begin van het onderzoek.

Dit zijn drie manieren waarop je je buikspieren kunt trainen:

De superman

Ga op handen en knieën op de grond zitten. Zorg dat je je rug goed recht houdt en houd je hoofd gestrekt. Strek je rechterarm en je linkerbeen. Houd deze gelijk met je rug. Houd deze positie acht seconden vast en wissel dan van been en arm. Doe dit, vier keer per kant.

via GIPHY

Planking

Niet onbekend, maar wel effectief. Met planken train je niet alleen je core, maar ook je armspieren, rugspieren en beenspieren. Als je net begint met planken, bouw het dan rustig op. Begin met twintig of dertig seconden en bouw dat langzaam uit naar één minuut. Zodra je dit kunt, kun je weer verder gaan uitbouwen.

via GIPHY

De leg raiser

Een simpele oefening, die je eigenlijk overal wel kunt doen. Ga op je rug op de grond liggen. Plaats je handen onder je billen. Als je vervolgens stevig ligt, ga je beide benen tegelijk naar boven en beneden bewegen, zonder de grond te raken! Je voelt binnen no time je buikspieren branden!

via GIPHY


Welke oefeningen doe jij weleens om je spieren te trainen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.