De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Je wordt het hemd van het lijf gevraagd in de favorieten van… Deze week: Dagmar Niekel. “Zolang ik me kan herinneren ben ik te zwaar. Ik heb altijd veel last gehad van eetbuien en aan sporten had ik helemaal een hekel. Hardlopen: dat was echt het ergste van alles! Waarom zou je jezelf zo pijnigen en je in het zweet werken? Dat is nu heel anders. Mijn leven is volledig veranderd: Ik ben gezond, gelukkig en ingeschreven voor de TCS New York City Marathon!”

Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Zoals ik al zei heb ik altijd een hekel aan hardlopen gehad, maar ik wilde toch wat sportiever worden. Een vriendin van mijn moeder liep met ‘Hardlopen met Evy’ en eigenlijk vond ik dat ik ook vijf kilometer moest rennen. Zo begon het. Daarna wilde ik steeds verder trainen. Alleen ik vond het hardlopen nog steeds niet leuk en liet ik mijn hardloopschoenen regelmatig verstoffen. November 2011 ging de knop om, sindsdien ben ik meer gaan genieten.”

Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
“In Berlijn. Daar heb ik mijn eerste (en tot nu toe enige) halve marathon gelopen op 2 april 2017. Dat was van begin tot eind genieten! Zo ontzettend gaaf om op je hardloopschoenen de stad te verkennen en alle highlights te zien. En dan ook nog een mooie medaille ontvangen aan het einde! Daar over de finish komen was één groot kippenvelmoment.”

Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
“Dat verschilt eigenlijk wel. Ik ben niet zo snel dus ik vind rustige, wat langere loopjes fijner. Ik train nu voor mijn eerste marathon, aan de lange loopjes geen gebrek. Ik denk dat ik tien kilometer de prettigste afstand vind. Ik loop vaak hetzelfde rondje, vlakbij huis. Misschien niet zo spannend, maar ik vind het wel makkelijk!”

Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
“Ik vind het nu niet zo moeilijk om mijn motivatie te vinden! Ik had er weleens problemen mee, maar dan trok ik vaak mijn kleding aan en ging ik naar buiten. Zonder teveel nadenken. Dat werkt bij mij vaak beste. Je kan ook met loopmaatjes afspreken, dan moet je wel gaan. Ik heb vaste dagen ingepland waarop ik loop, dat zorgt voor regelmaat. Tegenwoordig volg ik een strak schema, dus ik weet gewoon dat ik die trainingen moet lopen. Ik weet waar ik het voor doe, dat scheelt.”

Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Ik ga nooit lopen zonder mijn telefoon. Daarop staat mijn muziek en mijn Runkeeper-app, waarmee ik mijn progressie bijhoud. Mijn Fitbit heb ik ook altijd om. Ik loop nu op hartslag, dus dat moet ik goed in de gaten houden, daar gebruik ik mijn Fitbit voor.”

Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
“Ik heb een paar wedstrijden staan waar ik aan deelneem de komende tijd, maar alles staat bij mij in het teken van een heel groot, spannend doel: de TCS New York City Marathon! Deze zal ik lopen op 5 november 2017. Dat komt steeds dichterbij. Het is ontzettend gaaf, maar geeft wel een hoop voorbereiding! Maar goed, wat wil je voor een marathon hè. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!”

Volg Dagmars avontuur naar de TCS New York Marathon op haar blog.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.