Waar je op moet letten als je een hardloophorloge gaat kopen

Waar je op moet letten als je een hardloophorloge gaat kopen

Je bent nu een tijdje aan het hardlopen. Je heb al verschillende sportoutifts in de kast en de perfecte schoenen. Het enige wat nu nog ontbreekt is een fancy hardloophorloge om je pols. Wanneer je gaat googelen op hardloophorloge krijg je zoveel hits dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker als je jezelf voor het eerst op deze markt begeeft. Daarom heb ik een aantal zaken op een rijtje gezet waar je rekening mee kunt houden als je een hardloophorloge gaat uitzoeken.

Design
Dat een hardloophorloge functioneel moet zijn staat voorop. Maar als je eerlijk naar jezelf kijkt weet je vrijwel zeker dat je niet met een functioneel, maar foeilelijk horloge gaat rondlopen. Bedenk je daarom van tevoren goed of je met dat horloge écht over straat wilt lopen.

Hartslag
Train je graag op hartslag? Zorg er dan voor dat jouw horloge een goede hartslagmeter heeft. Het ene horloge is hier beter in, dan het andere. Merken als Polar en Garmin staan er om bekend dat ze een goede hartslagmeter hebben. Geef je niet zoveel om je hartslag? Dan hoef je hier niet zo op te letten.

Smartwatch of sporthorloge
Er komen steeds meer digitale horloges bij. Het ene horloge is er specifiek gemaakt om te sporten. Een ander horloge is een horloge wat het verlengde van je smartphone is, maar waar je ook sportfuncties op hebt. Het is aan jou de keuze wat je prettig vind. Bij een sporthorloge heb je vaak meer sportfuncties, zoals GPS, hartslagmeting, waterdichtheid en veel verschillende sportopties. Bij een smartwatch kun je vaak ook je berichtjes lezen, je Strava, Nike of Runkeeper app in één handeling koppelen en kun je na het sporten gewoon aanhouden als digitaal horloge.

Batterijduur
Het is ook goed om van tevoren even te checken hoe lang de batterij van je nieuwe gadget meegaat. Het is wel handig dat als je weggaat voor een lange duurloop je horloge het de hele tijd blijft doen. Of juist als je een smartwatch hebt gekozen dat je hem de hele dag om kunt hebben zonder enige batterijproblemen.

GPS
Met GPS kun je na je run bekijken wat je route precies was en door middel van GPS kan je horloge ook preciezer meten hoe ver je hebt gelopen. Nog niet alle horloges hebben een GPS-functie, het is dus goed om daar op te letten.

Bluetooth
Het is fijn om je horloge met je smartphone te kunnen verbinden. Zo kun je je hardloopgegevens overzichtelijk terugzien op je telefoon. Via Bluetooth kun je je horloge met je telefoon verbinden en de bijbehorende app downloaden. Zo heb je een gemakkelijk overzicht van je runs en kun je je progressie bijhouden.

Wat vind jij belangrijk aan een hardloophorloge?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.