Grote wedstrijd versus kleine wedstrijd

Grote wedstrijd versus kleine wedstrijd

Je bent lekker aan het trainen, het gaat goed en het begint te kriebelen om ergens een wedstrijd te lopen. Als je wilt kun je ieder weekend op drie plekken lopen, dus dan is het belangrijk dat je een beetje weet wat voor event je zoekt. Je hebt mega evenementen als de Dam tot Damloop, Amsterdam Marathon of de Rotterdam Marathon. Maar je kunt ook kiezen voor een kleinere wedstrijd in de buurt. Als je niet weet wat je fijn vind, heb ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Grote wedstrijd
Bij een grote wedstrijd heb je vaak veel verschillende en grote startvakken, pacers en veel voorzieningen. Zo’n wedstrijd is vaak een happening an sich. Langs de kant heb je over het algemeen veel publiek. Het voordeel van een groter evenement is ook dat je vaak niet alleen bent. Er is altijd wel iemand die met je wilt praten vlak voor de start of wie een foto van je wilt maken na de finish.

Kleine wedstrijd
Bij een kleine wedstrijd kan het gebeuren dat je met maar honderd mensen aan de start staat. Geen startvak te bekennen, alleen een sponsorboog wat zowel de start als de finish moet voorstellen. Soms is het een mooie route, soms wat minder inspirerend en loop je twee of drie keer hetzelfde rondje. Pacers zijn nergens te bekennen en het is maar afwachten of je überhaupt een medaille krijgt nadat je bent gefinisht. Vaak loop je zo’n wedstrijd wel in een bekende omgeving en kom je langs plekken die je kent. Dit kan je dan heel erg helpen om verder te gaan en toch door te zetten.

Maar wat wil jij?
Je moet altijd goed bij jezelf nagaan waar jij je het prettigst bij voelt. Wil je veel faciliteiten of ga je voor en kleiner loopveld waar je waarschijnlijk meer in je eigen omgeving loopt. De keuze is aan jou. Het is ook leuk om af te wisselen. Zo blijf je geprikkeld en blijf je voor het uiterste gaan en wie weet loop je binnenkort je PR aan diggelen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit, een grote of kleine wedstrijd?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.