Houd hier rekening mee als je gaat hardlopen in een ander klimaat

Houd hier rekening mee als je gaat hardlopen in een ander klimaat

Een rondje hardlopen op een andere plek op onze aardbol is vaak niet hetzelfde als thuis. Het is een andere omgeving, je weet vaak de weg niet precies, maar over het algemeen loop je ook in een ander klimaat. Het is warmer, kouder, vochtiger of vroeger donker. Om ervoor te zorgen dat je niet onvoorbereid op stap gaat heb ik een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Verdiep je vooraf in het klimaat
Zoek uit wat de temperaturen zijn, hoe hoog de luchtvochtigheid is en hoe vroeg het donker wordt. Stem hier uiteraard je kleding op af, maar neem eventueel ook lichtjes mee. Wanneer het een flink vochtiger is dan wij in Nederland gewend zijn, zweet je waarschijnlijk veel meer. Het is goed om daar in je kleding rekening mee te houden. Maar ook als het een stuk kouder is, is het belangrijk om je kleding daar goed op af te stemmen. Zeker je handen en voeten moet je goed warm houden.

Luister goed naar je lichaam
Je lichaam moet waarschijnlijk ook even wennen aan het nieuwe klimaat. Geef je lichaam daar ook de tijd voor. Ga niet teveel vragen van jezelf. Doe rustig aan en ga niet op zoek naar een nieuw PR, die loop je thuis wel in een omgeving die je beter kent. Wanneer je teveel van jezelf gaat vragen kan het zijn dat je lichaam de grote overschakeling niet aankan, met alle gevolgen van dien.

Denk aan de cultuur
Het kan zijn dat je op een plek komt waar het veel warmer is dan je in Nederland gewend bent. Het liefste ga je in een korte short en alleen je sportbeha op stap. Maar hou er dan wel rekening mee dat in dat land een hele andere cultuur heerst. Soms wordt het niet gewaardeerd dat je zo bloot over straat gaat. Zorg ervoor dat je weet wat wel en niet kan op straat en pas je aan. Niets zo vervelend als je straks belaagd, nageroepen of misschien wel bekeurd wordt vanwege je kleding.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.