Raceverslag: Bredase Singelloop

Raceverslag: Bredase Singelloop

Last-minute stond de Singelloop in Breda nog op het programma. Een week geleden vroeg een vriendin of ik met haar de vijf kilometer wilde lopen, natuurlijk wil ik dat! Een hardloopwedstrijdje is nooit verkeerd natuurlijk. Vijf kilometer is qua afstand geen hele grote uitdaging op het moment, dus besloot ik op tijd te focussen.

We zijn ruim voor de start al aanwezig in Breda, we moeten onze startnummers nog ophalen en gaan op zoek naar een kluisje om onze spullen in te doen. We staan in het derde startvak, wat betekent dat we om 11.32 uur van start gaan. In ons startvak staan ook een hoop scholieren, hopelijk gaan die straks niet al te veel in de weg lopen. Samen met mijn vriendinnetje dansen we onze spieren nog even op, vlak voor de start. We hebben afgesproken om wel ieder afzonderlijk te gaan lopen. We verschillen net te veel van tempo om samen te lopen.

Lekker slalommen
Zodra het startschot klinkt sprint ik weg. Slalommend tussen de mensen door probeer ik zo snel mogelijk weg te zijn. Na ongeveer honderd meter loopt er een jongen in een AV Sprinttenue voor me die ook mensen aan het inhalen is. Ik besluit hem even te volgen om voor de grootste menigte uit te komen. Wanneer ik bijna een kilometer gelopen heb wordt het wat rustiger op de weg. Wel blijf ik natuurlijk lekker doorrennen. Al snel merk ik dat ik een verschrikkelijk droge mond heb, gelukkig komt er na twee kilometer een waterpost. Snel een bekertje water naar binnen gieten en door!

Dit gaat goed!
Ik merk dat ik me goed voel en ik wil een PR gaan neerzetten. Ik ren op een tempo van ongeveer 5.20 min/km, redelijk hoog voor mijn doen. Maar ik probeer het vast te houden. Ik heb zin om snel te zijn en mensen in te halen. Na 3,5 kilometer merk ik wel dat het tempo mij wat zwaar valt. Ik neem wat gas terug en zak naar een tempo van ongeveer 5.35 min/km. Dit houd ik ongeveer een kilometer vast, wanneer ik nog vijfhonderd meter moet lopen merk ik dat ik nog wel genoeg energie en kracht heb voor een degelijk eindsprint. Om mij heen zie ik mensen die dit ook proberen, maar zo hard sprinten dat ze het slechts een tiental meters volhouden.

Huh, Grote Markt?
De laatste meters zet ik goed aan en steven ik af op de finishlijn. Van de Grote Markt krijg ik niet heel veel mee, het enige wat ik zie is de grote blauwe boog waar finish op staat. Uiteindelijk kom ik in een tijd van 27.33 tijd over de finish. Yes! Hier had ik wel op ingezet.

 

Topdag!
Na de finish wacht ik nog even op mijn vriendin, zij heeft in 33.27 gelopen. Precies andersom, ha! Beiden zijn we tevreden over ons resultaat. We halen onze medaille op en lopen terug naar het startgebied. We kijken nog even bij de tien kilometer, wat gaan die eerste lopers hard! Echt bizar snel! Daarna vinden we het weer tijd om naar huis te gaan. Heerlijke ochtend gehad en weer een mooie medaille in the pocket.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.