Vier oefeningen die je altijd en overal kunt doen

Vier oefeningen die je altijd en overal kunt doen

Als hardloper is het verstandig om ook andere spieren te trainen. Je core, armen en bilspieren kunnen best wel wat extra oefeningen gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je sterker wordt, sneller kunt lopen, maar ook je lichaam in proportie blijft. Om je spieren goed te trainen, heb je niet direct een duur abonnement op de sportschool nodig. Deze vier oefeningen kun je altijd en overal doen en kosten je slechts enkele minuten van je tijd.

Glute bridge
Met de glute bridge train je je billen, beenspieren en buikspieren. Topoefening dus! Je doet deze oefening door op je rug op de grond te gaan liggen en je voeten plat op de vloer te zetten. Duw dan je lichaam omhoog zodat het in een rechte lijn staat. Zak vervolgens met je billen weer naar beneden. Herhaal deze oefening langzaam tien tot twintig keer.

https://www.instagram.com/p/BZlNYvVF7yb/?tagged=glutebridge

Lunge
Nee, dit is niet dat broodje wat je rond een uur of twaalf verorbert. Maar een oefening om de spieren in je dijspieren, hamstrings en bilspieren te trainen. Je doet de oefening als volgt: je gaat met twee voeten naast elkaar staan, vervolgens stap je met een been naar voren. Je stapt zo naar voren dat je voorste been in een hoek van negentig graden komt te staan. Het achterste been raakt dan net niet de grond en je bovenlichaam hou je rechtop. Je handen zet je in je zij. Daarna stap je met je voorste been weer terug en doe je hetzelfde met het andere been. Dit herhaal je tien tot twintig keer, per kant.

via GIPHY

Squats
Deze oefening kun je zeker overal doen. Dit is ook een perfecte oefening om aan je core, bilspieren en beenspieren te werken. Het is een hele makkelijke oefening. Je gaat met twee voeten stevig op de grond staan, je spreidt licht uit elkaar. Als je goed staat zak je door je knieën, net zo lang totdat ze in een rechte hoek staan. Je bovenlichaam houd je recht. Daarna breng je je lichaam weer omhoog. Dit herhaal je tien tot twintig keer.

via GIPHY

Burpees
Om je thuis workout goed af te sluiten kun je eindigen met burpees. Een killingoefening die zowel aan je spieren als aan je conditie werkt. Het principe van een burpee is simpel: je gaat rechtop staan. Je springt eerst de lucht in, zodra je landt zak je in een opdruk houding. Je drukt jezelf één keer op en springt dan weer omhoog. Dit herhaal je gedurende dertig seconden.

via GIPHY

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.