De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Wendy Smits. Ongeveer twee jaar geleden is zij begonnen met hardlopen. Nu is ze aan het trainen voor haar tweede halve marathon, de halve marathon van Amsterdam.

Wat was jouw motivatie om ooit te beginnen met hardlopen?
“Ik ben bijna twee jaar geleden begonnen met hardlopen. Collega’s opperde het idee om samen tijdens Singelloop Breda tien kilometer te lopen. Ik met mijn grote mond dacht dat ik wel ‘even’ tien kilometer zou fiksen. Dus ik trok mijn Decatlon hardloopschoenen van € 19,95 aan en trainen maar. Na drie kilometer was ik he-le-maal kapot. Een flashback naar de coopertest op de middelbare school en het enige wat ik dacht: IK-HAAT-HARDLOPEN. Uiteindelijk liep ik die tien kilometer in 58:54min en was ik daarna geblesseerd. Ik heb twee maanden moeilijk gelopen en ben pas de zomer daarna weer begonnen met hardlopen. Again ben ik gaan trainen voor die beruchte Singelloop. Het verschil nu: ik ging mijn training goed opbouwen, kocht goede schoenen en had er eigenlijk wel zin in. Ik finishte in 53:58 en begon al stiekem te denken aan een halve marathon. Dit jaar in Den Haag kreeg ik die medaille voor de 21,1km 1:55:19, onderweg ben ik drie keer doodgegaan maar I DID IT! Nu staat de halve marathon van Amsterdam op het programma. Helaas wat minder goede voorbereiding aangezien ik ook een fanatiek ruiter ben en dit nu meer tijd vraagt, maar ik ga gewoon voor de ervaring en die finish kom ik echt wel over. Dan maar ietsje langzamer”

Wat is de meest inspirerende plek waar je ooit hebt hardgelopen?
“Ik loop altijd hard tijdens onze vakanties/reizen. Miami Beach vond ik wel een erg fijne plek qua sfeer en omgeving.”

Wat is favoriete hardlooproute/afstand?
“10km, na de halve marathon van Amsterdam ga ik me ook focussen op mezelf sneller maken op deze afstand.”

Waar haal jij je motivatie vandaan om toch iedere keer de deur uit te stappen?
“Discipline denk ik. Van jongs af aan ben ik gewend om elke dag paard te rijden of in ieder geval naar stal te gaan – een paard is nou eenmaal afhankelijk van je. Hardlopen is alleen voor mezelf maar als ik een doel heb dan ga ik er ook echt voor. Ik train nu 3x in de week: duurloop, interval en een snel kort rondje.”

Zonder welke musthave ga jij niet hardlopen?
“Garmin Forerunner 235. I love cijfertjes! Dus na iedere loop ben ik als een echte analyticus alles aan het bekijken.”

Wat zijn je doelen op het gebied van hardlopen?
De halve marathon in Amsterdam finishen en de 10km onder de 50min. Dat laatste is nog knap lastig.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.