Vijf films die wilt zien als hardloper

Vijf films die wilt zien als hardloper

Hardlopen doen we graag, maar in de bank liggen met een zak chips en een goede film is zeker ook niet vervelend. Op een regenachtige zondagmiddag is het heerlijk om de tv aan te zetten en onder een dekentje te kruipen. Deze vijf films zijn niet alleen tof om te kijken, maar laten je ook de schoonheid van het hardlopen zien.

Breaking2 | Documentary Special
In mei probeerde Nike om eindelijk een marathon onder de twee uur te lopen. Na een voorbereiding van zes maanden, was het in de ochtend van tijd om dit record te gaan verbreken. National Geographic was ook aanwezig bij deze bijzondere dag en heeft er een documentaire over gemaakt. Een uur kijkplezier gegarandeerd!

Stronger
Deze nieuwe speelfilm draait nu in de bioscoop en vertelt het verhaal van een verliefd stel. Zij gaat de marathon van Boston lopen en hij komt haar aanmoedigen, dan ontploffen er bommen bij de finish en raakt hij zijn benen kwijt. Samen gaan ze op zoek naar een nieuwe invulling van hun leven samen. Bij de trailer zorgden al voor een lichte brok in de keel, dus de hele film zal zeker voor tranen gaan zorgen.

From Fat tot Finsh Line
In deze docu wordt een groep van twaalf lopers gevolgd die samen een estafettewedstrijd van tweehonderd mijl gaan lopen. Voordat ze aan deze race begonnen zijn ze samen 1.200 pounds afgevallen. In dit verhaal volg je hun race van Miami naar Key West en hoor je hun verhaal. Bijzonder inspirerend verhaal over twaalf verschillende mensen, die voor één en hetzelfde doel strijden.

De Marathon
Deze, inmiddels, filmklassieker kennen de meeste hardlopers wel. Het blijft een heerlijke film over vier rasechte Rotterdammers die samen de marathon gaan lopen. Een verhaal vol bloed, zweet en tranen, maar ook zeker een lach. Als Nederlandse hardloper moet je deze film minimaal een keer gezien hebben.

 Forrest Gump
Dit is inmiddels een echte klassieker. De film stamt uit 1994 en vertelt het verhaal van Forrest Gump, een jongen met een laag IQ. Hij draait niet altijd even goed mee in de Amerikaanse maatschappij. Het enige waar hij echt in uitblinkt en waar hij zijn ei in kwijt kan is rennen, hard en ver. Je ziet zijn hele levensverhaal zie je voorbij komen. Een film vol humor, liefde en geschiedenis. Vooral de quotes van Forrest Gump zijn memorabel in de film.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.