Zo ga je de kou te lijf nu het kwik daalt

Zo ga je de kou te lijf nu het kwik daalt

De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan en de temperaturen beginnen inmiddels te dalen. Vanaf nu af aan wordt het, helaas, alleen nog maar kouder. Zeg maar doei tegen je shorts en tops en hallo tegen je tights en longsleeves. Maar waar moet je nog meer rekening mee houden als je nu naar buiten gaat?

Handen en voeten warm houden
Je lichaam warm houden is belangrijk, je wilt niet dat je spieren het koud krijgen. Dat maakt het lopen alleen maar lastig. Twee delen van het lichaam die alleen nogal eens vergeten worden zijn je handen en voeten. Doordat dit de uiteinden van je lichaam zijn, worden die al sneller koud. Er stroomt namelijk minder bloed naartoe. Om ervoor te zorgen dat je handen en voeten het niet te koud krijgen is het verstandig om dikkere sokken aan te trekken in de kou. Ook je handen kun je gemakkelijk door longsleeves te kopen die ook grotendeels je handen bedekken. Dan kun je vaak ook je vingers er nog in stoppen en koelen je handen niet zo snel af.

Regen
In de zomer kan een verkoelend regenbuitje soms best fijn zijn. In de winter niet. Wanneer het kouder is en je regent nat, krijg je jezelf moeilijker weer warm. Lopen in koude kleren is ook niet echt bevorderlijk voor je gezondheid, je vat sneller kou. Check daarom extra goed voordat je vertrekt of het droog blijft, of niet. Wanneer het niet droog blijft is het verstandig om een regenjack aan te trekken, zodat in ieder geval je bovenlichaam warm en droog blijft. Of je kunt even wachten natuurlijk, ha!

Bedek je hoofd
Wanneer het echt kouder wordt en je jezelf goed gaat inpakken is het goed om je hoofd goed af te dekken. Stiekem verlies je heel veel warmte via je hoofd. Wanneer dit niet goed bedekt is kan dat heel veel schelen. Ga op zoek naar een leuke muts of hoofdband waar je ook prettig mee kunt lopen. Zodra het écht koud wordt kun je dit item uit de kast trekken.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.