#2: Road to Londen: de eerste trainingsweek zit erop!

#2: Road to Londen: de eerste trainingsweek zit erop!

Op zondag 14 oktober sta ik aan de start van mijn allereerste buitenlandse halve marathon: de halve marathon van Londen. Via mijn Road to Londen-blogs neem ik jullie mee in mijn weg naar deze halve marathon.De eerste trainingsweek voor de halve marathon van Londen zit erop. Een goed is begin is het halve werk, zeggen ze. Nou het begin is gemaakt, er is geen weg meer terug.

Training 1

Maandagavond ga ik gelijk op pad voor mijn eerste run. Ik zit in een heerlijk tempo en voor mijn gevoel vlieg ik over de straten. Totdat… ik erachter kom dat mijn Nike-app niet goed is gestart en dus mijn eerste kilometers niet getrackd heeft. Balen! Gelukkig loop ik een bekende route en weet ik ongeveer hoever ik al gelopen had. Uiteindelijk heb ik ongeveer 6 km gelopen op een fijn tempo.

Krachttraining

Dinsdagavond was het tijd voor krachttraining. Mijn fysiotherapeute is op vakantie, dus ik moet het helemaal zelf doen. Gelukkig loopt er nog een andere fysio rond die me, als het nodig is, corrigeert. Na deze training heb ik weer twee dagen spierpijn gehad, dus daar ben ik zeker tevreden mee.

Training 2

Vrijdagochtend heb ik mijn intervaltraining gepland. Voordat ik een druk weekend inga loop ik nog een fijne intervaltraining. Vijf minuten inlopen, vervolgens 6 keer 3 minuten versnellen met 1 minuut rust en vervolgens weer 5 minuten uitlopen. Heerlijk op de vrijdagmorgen! Uiteindelijk 5 kilometer in de benen met een pace van 6.27. daar ben ik meer dan tevreden mee.

Training 3

De eerste lange duurloop is aan de beurt! 10 kilometer op de zondagmorgen. Doordat ik iets te lang heb uitgeslapen sta ik pas om half 1 klaar om te vertrekken. Eenmaal onderweg bleek dat het behoorlijk warm is. En dus zweten geblazen! Wel verken ik weer een nieuwe route door de stad. Zeker één om vaker te lopen. Uiteindelijk loop ik de tien kilometer met een pace van 6.40. Naar omstandigheden ben ik daar tevreden mee.

Voeding

Het was een rare week wat eten betreft. Doordat ik vrijdag een bruiloft heb, zaterdag een dagje in Amsterdam ben en zondag amper thuis ben geweest heb ik in het weekend niet echt op mijn voeding kunnen letten. Dat moet af en toe wel eens kunnen. Vanaf vandaag ga ik er weer goed tegenaan en probeer ik zo min mogelijk troep weg te werken.

Al met al ben ik tevreden met deze start. Ik ben klaar voor een nieuwe week en ik heb zin om mijn trainingsintensiteit weer wat te verhogen!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.