De leukste manieren voor een intervaltraining

De leukste manieren voor een intervaltraining

Intervallen behoort tot ongeveer ieder hardloopschema. Maar altijd dezelfde intervaltraining is ook saai en na een tijdje niet eens meer effectief. Het is belangrijk dat je je lichaam blijft prikkelen en actief blijft intervallen. Er zijn verschillende intervaltrainingen te bedenken.

Standaard intervaltraining

De standaard interval training is een bepaalde hoeveelheid minuten of meters op een hoger tempo lopen. Van te voren bepaal je hoe je vaak je welke herhalingen gaat doen. Deze manier van intervallen is gemakkelijk bij te houden met een horloge of hardloopapp. Er zijn ook een aantal horloges waarbij je vooraf je intervaltraining kunt instellen. Hoef je zelf minder bij te houden onderweg, ideaal!

Piramidetraining

Bij een piramidetraining worden je versnellingen steeds korter, tot je nog maar 1 minuut versnelt. Dan maak je je versnellingen juist weer langer. Op die manier kun je heel kort alles geven en over een wat langere tijd ook aan je snelheid werken. Ik vind dit persoonlijke een fijne manier van intervallen. En ook deze manier van trainen kun je gemakkelijk bij houden op een horloge.

Fartlek

Fartlek is in Zweden ontstaan als intervaltraining. Hier maak je geen gebruik van een vooraf bepaald schema, maar laat je je omgeving de interval bepalen. Tijdens het lopen bepaal je zelf hoe ver je versnelt en wanneer je weer wat gas terugneemt. Je bepaalt dit aan de hand van lantaarnpalen, bomen, gebouwen of wat je dan maar ook tegenkomt onderweg. Dit is een hele speelse manier van trainen en zo let je ook nog eens op je omgeving tijdens het lopen.

Wat vind jij een fijne manier van intervallen?

Lees meer:

>> Mijn manier van trainen

>> Hardloopgadgets die op mijn verlanglijstje staan

>> Beginnen met hardlopen: zo doe je dat!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.