Mijn manier van trainen

Mijn manier van trainen

Het is inmiddels drie jaar geleden dat ik voor het eerst hardloopschoenen aantrok. Door de jaren heen heb ik al veel gelezen, mezelf verdiept en meer geleerd over hardlopen. Hierdoor ben ik al verschillende trainingsvormen tegengekomen, van lopen op hartslag tot de afstanden trainen. Dit is mijn manier van trainen:

Trainen op afstanden

Al sinds het begin vind ik het fijn om op afstanden te trainen. Zo kan ik mezelf meer verzekeren van het feit dat ik een nieuwe afstand kan halen. Het is een manier van trainen die voor mij erg werkt. Wel zorg ik er altijd voor dat mijn rondje precies uitkomt.

Nieuwe schema’s maken

Nieuwe aftanden trainen, doe ik door een schema op stellen waarin ik mijn afstanden steeds verder uitbouw. Eigenlijk altijd baseer ik mijn schema’s op de schema’s die te vinden zijn in het allereerst boek van Annemerel. Ik vind dit ontzettend fijne schema’s waar ik een goede houvast aan heb.

Snelheid is ook belangrijk

Ik pas een schema wel wat meer aan naar mijn eigen inzichten. Tijdens de trainingen let ik altijd wel op mijn snelheid. Het is niet dat als ik een bepaalde afstand moet lopen, ik geen rekening meer hou met snelheid.

Rekenwonder

Bij een nieuwe uitdaging hoort toch vaak ook wel een tijd die ik in gedachten heb. Ik reken dan uit wat mijn tempo tijdens de wedstrijd moet zijn om dat doel te behalen. Ik zorg er tijdens de trainingen, en ook lange duurlopen voor dat ik dat tempo kan halen.

Gas erop

Uiteraard loop je tijdens een race altijd sneller dan tijdens je trainingen. Puur door de adrenaline en wekenlange voorbereiding. Dit zorgt er bij mij altijd wel voor dat ik het beste in mezelf naar boven kan halen.

In aanloop naar mijn halve marathon in Londen zal ik jullie een kijkje geven in mijn trainingsschema voor dit doel. Nu ben ik ook benieuwd naar hoe jullie trainen voor nieuwe doelen. Laat het me weten in de reacties!

Lees meer:

>> Zo voorkom je beginnersfouten met hardlopen
>> Road to Londen: het plan voor mijn vierde halve marathon
>> Beginnen met hardlopen: zo doe je dat!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.