De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Frouke. “Ik ben Frouke (runningangelfrouke), ben 38 jaar en moeder van twee kids van 9 en bijna 11 jaar. Ik ben getrouwd met Robert Jan en met mijn werk als stewardess ga ik de hele wereld over! Ik loop sinds 5 mei dit jaar 5 jaar hard! Met de Runningangels ben ik zeer actief en heb al meer dan 75 wedstrijdjes gelopen, waarvan 20 halve marathons en de marathon van Berlijn in het verschiet.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Als ik heel eerlijk ben loop ik het liefst mijn rondje in Harmelen, waar ik woon (mijn platte pannenkoek ;-)). Het rondje wat nooit verveeld, elk jaargetij weer anders mooi is en waar ik graag de zelfde mensen tegen kom. Als ik moet kiezen waar ik in het buitenland het liefst hardloop denk ik dat ik nu kies voor Washington of Tel Aviv, maar ook San Fransisco heeft mijn hardloophart gestolen… Door mijn werk kan ik er meerdere keren per jaar komen en ken ik daar ook leuke routes.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik heb een beetje een vreemde tik. Ik loop eigenlijk altijd met twee horloges om. Mijn TomTom cardio sports en daarnaast nu mijn Fitbit versa. Ik ben gek op tabellen en grafiekjes en wil dus niets missen. Ik laad ze dan ook nog in op Strava en op Nike. Beetje een freak misschien…”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Van nature ben ik geen ochtendmens. Ik zou het liefst elke dag tot 10 uur uitslapen, maar dat gaat natuurlijk niet. Het liefst loop ik tussen 10 en 12 uur en als het ‘s avonds langer licht is nog het liefst in de avond.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Al sinds mijn eerste loopjaar loop ik de ladiesrun in Rotterdam. Dit jaar dus voor de 5de keer. Voor mij elk jaar weer een feestje! Waar ik ook echt van kan genieten is vroeg wakker worden op reis, ’s avonds heb ik al mijn spullen al klaar gelegd en heb ik een beetje gekeken op Google waar ik zou willen lopen. Vervolgens het hotel uitlopen, de straten nog leeg zien en dan heerlijk gaan rennen. Nieuwe routes ontdekken en de zon op zien komen in een stad die nog slaapt…”

Wat is je favoriete after running snack?

“Chocomel ijskoud vind ik echt heerlijk na een lange duurloop. Maar ook een glas cola zero vind ik heel lekker!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Van heel veel dingen bijvoorbeeld een finish die in zicht is! Kriebels van nieuwe hardloopdoelen trainen naar bijvoorbeeld Berlijn in september! Een leuke nieuwe running outfit of een paar nieuwe hardloop schoenen geven mijn ook kriebels. Maar ook het uitstippelen van een lange duurloop… die ik dan de volgende dag ga lopen. Als ik loop met de Runningangels is het altijd een feest! Onze voorbereidingen en gekkigheid geven mij ook de kriebels niets is zo leuk om je passie te delen met anderen. Ons motto is dan ook ‘one team, one finish’.”

Lees meer:

>> De favorieten van Marjolein
>> De favorieten van Esther van Opstal
>> De favorieten van Violet

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.