De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Esther van Opstal. “Ik ben Esther van Opstal, 41 jaar oud, getrouwd en moeder van twee kinderen. Een dochter van veertien en een zoon van elf jaar. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en run ik mijn eigen kapsalon. Zo’n drie jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen omdat ik fitter en lekkerder in mijn vel wilde zitten. Het is allemaal begonnen met een colorrun die ik samen met een vriendin heb gelopen. Het was nog geen vijf kilometer, maar we hebben wel veel lol gehad. Daarna heb ik de app van Evy Gruyaert gedownload en begon het avontuur pas echt. Later ben ik ook nog lid geworden van een loopgroep om mezelf verder te ontwikkelen.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Als ik thuis de deur uit ga, ben ik in vijf minuten in het natuurgebied de Maashorst. Hier ga ik graag heen om van de rust en de omgeving te genieten tijdens het lopen.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Zonder mijn Garmin Forerunner 235 ga ik de deur niet uit en ook mijn telefoon mag absoluut niet ontbreken. Met mijn Garmin kan ik tijdens het hardlopen veel gegevens zien, tempo, hartslag en de tijd houd ik goed bij. Op deze manier kan ik ook heel gericht trainen. Mijn telefoon gebruik ik voornamelijk om mooie foto’s te maken onderweg en zodat ik mijzelf altijd veilig voel onderweg.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Zodra de kinderen naar school zijn, ga ik graag op pad. Zo heb ik daarna nog de hele dag voor mezelf. Ik vind het ook heerlijk om op zaterdagmiddag op pad te gaan. Dan fietst mijn man weleens mee. Hij stippelt dan de route uit en kunnen we heerlijk kletsen samen.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Mijn mooiste ervaring is toch wel mijn eerste halve marathon in Tilburg. Ik vond het heel erg spannend en het was ontzettend warm, ondanks dat heb ik het toch geflikt! Verder geniet ik toch wel van alle hardloopevenementen waar ik aan deelneem. Daar kom ik vaak bekenden tegen en dat is altijd ontzettend gezellig.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Na mijn training of hardlooprondje maak ik vaak een proteine-shake van Body&Fit voor mezelf. Zo kunnen mijn spieren sneller herstellen en ik vind het nog lekker ook. Vaak drink ik na een hardloopevenement een groot glas cola, daar geniet ik dan echt van!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Voor mij is vooral de afwisseling belangrijk denk ik. Evenementen, clinics of trailrunning houden het spannend en afwisselend. Nieuwe hardloopkleding zorgt er ook altijd voor dat ik graag naar buiten wil om te gaan hardlopen. Maar afspreken met hardloopvrienden of mensen die ik heb leren kennen via Instagram is iets waar ik ook ontzettend van geniet en waardoor ik het lopen nog meer waardeer.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.