Zo overleef je carnaval

Zo overleef je carnaval

Carnaval is nu echt losgebarsten in het zuiden van het land. Als zuiderling wil je natuurlijk optimaal genieten van dit feest, maar ondertussen ben je nog steeds in training voor je nieuwe doel. Hoe ga je de dagen hossen, feesten en gezelligheid combineren met je trainingsschema? Want carnaval vieren is vaak al topsport an sich.

Gembershotjes
Onderschat de kracht van deze kleine, gele vrienden niet. Voordat je begint met de shotjes flugel, schrobbeler of dropshot neem een gembershot. Brandt lekker in de keel en werkt ook nog eens ontstekingsremmend! Zo zorg je ervoor dat je de carnaval fit doorkomt en hopelijk niet al te veel last hebt achteraf van deze marathon.

 

Eet genoeg vitamines
Eet en drink genoeg vitamines tussen je biertjes en vette happen door. Neem een mandarijn mee in je zak of een appel voor de dorst. Zo zorg je ervoor dat je nog enigszins vitamines binnenkrijgt en je niet met een verkoudheid of griepje op bed ligt na carnaval. Dan kun je weer gewoon door met trainen als het feestje er weer op zit.

Leg een goede bodem
Wanneer je weet dat je de nodige alcohol tot je gaat nemen, zorg dan voor een goede bodem. Probeer dan die bodem te leggen met nog enigszins goede voedingstoffen. Er zijn genoeg gezonde versies op een pizza of ga voor zoete aardappelfrietjes. Geen tijd of zin om lang in de keuken te staan, zorg dan alsnog voor een goede bodem met wat minder gezond eten. Want je gaat carnaval niet overleven op een simpele salade.

Geniet en denk niet teveel na
Denk tijdens carnaval vooral niet teveel na, geniet van het mooie feestje en ga na carnaval weer verder met trainen. Laat het deze dagen lekker los. Je verliest echt niet alles wat je hebt opgebouwd als je deze dagen wat minder oplet of even niet traint. Want je hebt misschien geen tijd om hard te lopen, maar met al dat dansen, hossen en door de stad lopen ben je vaak ook al veel in beweging. Zo kom je vaak toch aan voldoende stappen op een dag.

Ben jij nog van plan om carnaval te vieren en zo ja, waar? Laat het me weten, ik ben heel erg benieuwd en wie weet komen we elkaar nog tegen!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.