Wat te doen in Lissabon

Wat te doen in Lissabon

Lissabon is hot. De laatste tijd vertrekken steeds meer mensen voor een korte citytrip naar deze Portugese stad. En ik snap waarom deze stad hip is. Het is een compacte stad, met veel cultuur, bezienswaardigheden en toffe hotspots. Binnen een paar dagen heb je alle highlights van deze stad gezien. Dit zijn de dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Lissabon!

Castelo de São Jorge

Vanaf dit kasteel heb je het mooiste uitzicht over de stad. Dit bekende kasteel is gebouwd op de hoogste heuvel van de stad. Op deze manier kun je heel ver kijken en zie je met eigen ogen hoe groot de stad is. Daarnaast is het prachtig om over het oude kasteel te lopen, je kunt de oude torens beklimmen en er zijn oude opgravingen te vinden.

Parque Das Nações

Deze moderne wijk in het oosten van Lissabon is compleet anders dan de rest van de stad. De wijk is gebouwd ter gelegenheid van de wereldexpo in 1998. Dat zie je nog steeds terug in de wijk, er zijn verschillende grote evenementenhallen, er is een groot winkelcentrum en hier vind je het Oceanarium, dit is een van de grootste aquaria ter wereld. De wijk is een fijne afwisseling als je uit het oude stadscentrum komt. Je kunt je hier goed een dag vermaken en dit is de plek waar je het beste kunt hardlopen in de stad.

Time Out Market

De bekendste foodmarket van de stad is de Time Out Market. Deze grote overdekte hal is een hotspot die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Lissabon. Kom je hier rond etenstijd dan is het ramvol. Maar kom je hier op een ander moment van de dag, bijvoorbeeld in de ochtend, dan heb je meer kans dat je een zitplek weet te vinden. In deze foodhal vind je alle soorten keukens, van Aziatisch tot Italiaans en van taartjes tot Portugese koffie. Voor ieder is er wat wils in de Time Out Market.

Tram 28

Tijdens je bezoek aan Lissabon kun je een ritje met tram 28 niet overslaan. Deze ouderwetse tram brengt je van de ene naar de andere kant van de stad. Tijdens de rit ervaar je hoe het is om in een ouderwetse houten tram te rijden en zie je de mooiste plekjes van de stad. Om ervoor te zorgen dat je niet in een uitpuilende tram zit is het verstandig om op tijd op te stappen. Het beste kun je opstappen bij de halte Martim Moniz en uit te stappen bij de eindhalte.

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.