Life update: hoe ik veertig uur werken met hardlopen combineer

Life update: hoe ik veertig uur werken met hardlopen combineer

Het is nu ruim een maand geleden dat ik ben begonnen met mijn allereerste baan. Van het luie studentenleven ben ik overgegaan op een veertigurige werkweek. Dat vraagt om wat aanpassingen in mijn hardloopschema.

De eerste weken op een nieuwe plek is altijd even wennen. Het is een nieuwe omgeving, heel veel nieuwe indrukken en ik moest ook nog eens mijn leven compleet omgooien. Het heeft in het begin dan ook even geduurd totdat ik mijn draai had gevonden en wist hoe ik alles op een fijne manier kan combineren.

Een goed begin van de dag

Vorige week had ik de challenge om zeven dagen per week hard te lopen. Dit heeft zeker mijn ogen geopend wat betreft loopjes in de ochtend. Ik heb ontdekt dat ik dit heerlijk vind en het een goed begin van je dag is. De komende tijd zal ik die er zeker in blijven houden en ook richting Londen blijf ik in de ochtenden trainen.

Onder begeleiding

Daarnaast ben ik ook begonnen met krachttraining onder begeleiding van een fysio. Omdat ik zelf totaal geen idee heb hoe ik mijn spieren fatsoenlijk moet trainen en ook niet zo handig ben in oefeningen zelf doen, heb ik hulp ingeschakeld. Dat wordt vanaf nu dus vier keer per week sporten.

Londen komt eraan

In de weken dat ik veel buiten werktijd gepland heb is het vaak lastig om genoeg hard te lopen. Maar nu mag ik nog van mezelf een keertje overslaan. Zodra ik ga trainen voor de halve van Londen wordt dit een compleet ander verhaal.

Goed plannen

Het is nu vooral een kwestie van goed plannen, gewoon doen en niet nadenken. Mijn voordeel is ook dat ik binnen tien minuten fietsen op mijn werk sta en aan de slag kan. Ik kan ook nog eens mijn tijden redelijk flexibel indelen. Op die manier is het werk goed te combineren met hardlopen. Ik kan me dan ook voorstellen dat het voor mensen met een langere reistijd en minder flexibele uren, lastiger is om in te plannen.

Ik blijf zo lekker lopen, binnenkort ga ik trainen voor Londen en geniet van mijn vroege ochtendloopjes. Voor mij de ideale combinatie met een toffe, maar drukke baan! 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.