Waarom 7 dagen hardlopen per week je ogen opent

Waarom 7 dagen hardlopen per week je ogen opent

Afgelopen week had ik mezelf uitgedaagd om zeven dagen per week hard te lopen. Het leek me tof om te kijken of ik dit aankon en of ik het gepland kreeg naast een fulltime baan. Nou, dat lukte zeker!

Ik had voor mezelf geen afstanden bepaald. Wel heb ik altijd de ‘regel’ dat ik voor minder dan vier kilometer de deur niet uitga. Mijn rondjes afgelopen week varieerde dan ook van vier tot tien kilometer.

Er is een wereld opengegaan

De tijden van mijn baan kan ik gelukkig redelijk vrij indelen en hoef ik maar vijf minuten te fietsen naar kantoor. Hierdoor heb ik een aantal keer ’s ochtends om half zeven hardgelopen. De eerste ochtendrun heeft een wereld voor me geopend. Wat is het fantastisch om zo vroeg te hardlopen! Het is nog niet zo warm, de wereld wordt net wakker en het voordeel is ook dat je nog de hele avond vrij hebt.

Geen excuses

Doordat ik met mezelf had afgesproken dat ik iedere dag zou gaan lopen, had ik weinig excuses om een run over te slaan. Dit maakt het ook een stuk makkelijker om je hardloopkoffie aan te trekken en te gaan.

Ochtendloopjes blijven

Zeven dagen per week hardlopen heeft wel mijn ogen geopend en ik heb mezelf laten zien waar ik toe in staat ben. Hardlopen is zo moeilijk niet en het is heel makkelijk om te gaan. De ochtendloopjes laat ga ik er inhouden, zeker in de zomerdagen.

Daag jezelf ook uit!

Ik raad het je zeker aan om ook eens zeven dagen per week hard te lopen. Daag jezelf eens uit en probeer het gewoon! Het geeft echt een fijn en voldaan gevoel als je aan het einde van de week kunt zeggen dat je deze week zeven dagen hebt hardlopen. Laat tijd en afstand gewoon even gaan tijdens deze loopjes en loop om te ontspannen! Succes gegarandeerd.

Ga jij ook de uitdaging aan om eens zeven dagen per week hard te lopen?

Lees meer:

>> Zo zet je toch die stap de deur uit
>> Challenge: minimaal vijf keer hardlopen per week
>> Road to Londen: het plan voor mijn vierde halve marathon

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.