De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Zoë Lefèvere. “Hi! Mijn naam is Zoë Lefèvere en ik ben 24 jaar oud. Na mijn studie journalistiek ben ik gaan werken als productie- en redactieassistent bij Sarphati Media in Amsterdam. Daar mag ik met super leuke en lieve collega’s hele mooie televisieprogramma’s maken. Ik woon in Den Bosch en reis dus iedere dag op en neer tussen deze twee mooie steden. Ik loop nog niet zo heel lang hard, pas sinds een jaar of twee regelmatig. Daarvoor deed ik steeds verwoede pogingen, maar iedere keer vroeg ik mezelf af waarom ik dat toch bleef proberen. Totdat ik echt ging trainen. Ik wilde heel graag een keer een race lopen, maar dan moest ik wel aan de bak. Ik besloot te gaan trainen voor de 5 kilometer van de Marikenloop in 2017. Toen was ik om. Ik begon echt van hardlopen te houden en wilde steeds meer en meer. Twee weken terug liep ik weer de Marikenloop, maar nu 7,5 kilometer. Ik vind het zo tof om die progressie te zien! Nu is lopen inmiddels niet meer moeten maar mogen. Ik loop niet alleen hard om te sporten of beter te worden. Ik loop ook vooral hard om te ontspannen en mijn zinnen te verzetten.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik heb eigenlijk niet een favoriet rondje. Ik probeer juist zoveel mogelijk te variëren in rondjes om veel van de stad te zien en te ontdekken. Natuurlijk heb ik wel een paar rondjes die ik vaker loop, omdat ik dan precies weet uit hoeveel kilometer dat rondje bestaat. Maar ik vind het leuk om telkens nieuwe routes te lopen, zodat geen run hetzelfde is. Het heerlijke aan Den Bosch vind ik dat je gemakkelijk door de stad kunt lopen, maar wanneer je daar geen zin in hebt je kunt uitwijken naar prachtige natuurgebieden zoals de Moerputten of de Bossche Broek. Zeker die laatste is een heerlijk gebied om te rennen!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik heb laatst een Polar M400 met hartslagband op de kop weten te tikken via Marktplaats en daar ben ik echt super blij mee! Ik vind het een super fijn horloge. Je kunt hem helemaal instellen zoals jij wil en bepalen welke informatie je wilt zien tijdens het lopen. Ideaal. Als app gebruikte ik heel lang Runkeeper, maar ben nu geswitcht naar Strava. Mijn Polar synct automatisch met Strava, dus na afloop kan ik daar mooi mijn prestaties in terugzien. Veel hardloopfanaten die ik volg op Instagram gebruiken ook Strava. Ik vind het leuk om hun activiteiten daar ook te volgen.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Dat verschilt! Doordeweeks heb ik niet echt tijd om in de ochtend te lopen, dus dan wordt het al snel in de avond. In de zomer vind ik dat heerlijk, zeker wanneer het gaat schemeren en de lucht mooi roze kleurt. In het weekend vind ik het fijner om rond een uur of elf de deur uit te gaan. Eerst rustig wakker worden, ontbijten en koffie drinken. Wanneer dat gezakt is trek ik mijn schoenen aan en ga ik. Ik merk dat ik dan de rest van de dag meer energie heb dan anders.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Ik kom nog maar net kijken dus zoveel hardloopervaringen heb ik nog niet. Maar als ik dan zou moeten kiezen is dat denk ik mijn eerste loop ooit: de Marikenloop van vorig jaar. Ik was zo trots op mezelf dat ik dat had geflikt. Ik heb nog een hele hoop hardloopdromen die ik hoop waar te maken, maar die 5 kilometer is waar het allemaal begon. Daar kijk ik met veel plezier en trots op terug.”

View this post on Instagram

Zo. Dat was fijn. Temperatuur viel uiteindelijk mee en er kwam ook nog een lekker buitje ❤️ Psychologisch spelletje was het wel, laatste anderhalve kilometer waren zwaar. We liepen op een rustig tempo, konden lekker kletsen en gingen dus sowieso niet voor een snelle tijd. Maar het belangrijkste is dat ik lekker heb gelopen zonder pijn 💪🏼 YEHES. Vanochtend realiseerde ik me ineens dat de Marikenloop 2017 best een belangrijke loop voor mij is geweest. Op de weg daar naartoe is het idee voor mijn blog ontstaan, het was mijn eerste loop ooit en wakkerde de liefde voor hardlopen behoorlijk aan. Een jaar later loop ik 2,5 kilometer langer, heb ik progressie gemaakt en heeft mijn blog me ook al veel gebracht. Wat een feest he? 🦋 Nu met de beentjes omhoog. Heel veel hartjes. Ik ben blij ❤️ #winmetjapkejanneke

A post shared by Zoë Lefèvere | Crohngetuige (@zoelefevere) on

Wat is je favoriete after running snack?

“Ik drink sowieso een glas water na het lopen. Maar echt een favoriete snack heb ik niet. Het ligt ook een beetje aan de tijd waarop ik ga lopen. Als ik heel laat ben, hou ik vaak bij een banaan maar meer niet. Ga ik voor het ontbijt, dan geniet ik van mijn havermout met banaan en kaneel na het lopen. Het verschilt dus heel erg.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Ik krijg hardloopkriebels van de hardloopdromen die ik nog heb. Ik zou alle afstanden wel een keertje willen lopen. Met natuurlijk als allergrootste droom een marathon en dan het liefst die van New York. Maar ik moet rustig aan doen en dat vind ik soms lastig. Ik heb bakkenvol motivatie, maar ben nu herstellende van een shin splints blessure en moet dus zeker niet teveel hooi op mijn vork nemen. Alle fantastische runners volgen op Instagram werkt ook super motiverend, dus daar krijg ik ook vaak kriebels van. Dan zie ik foto’s voorbij komen en denk ik jaaaaa, ik wil ook! Maar voor nu dus even rustig aan.”

Lees meer:

>> De favorieten van Ilona en Valerie
>> De favorieten van Jeanique
>> De favorieten van Petra Kerkhove

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.