De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Petra Kerkhove. “Jahoor… Ook ik ben er zo eentje. Een echte hardloop “addict“. Mijn naam is Petra Kerkhove, ben 43 jaar en loop op 13 juni aanstaande al vijf jaar hard. Wow! Nu ik dat zo typ klinkt dat best lang, de tijd is echt omgevlogen! In het dagelijks leven ben ik full- time manager in een restaurant. Dit betekent dat ik overdag bijna altijd vrij ben en dus lekker in het daglicht kan hardlopen. Maar ook na een bitse training, moet ik ’s avonds tot in de nacht mijn gasten voorzien van lekkers. Afgelopen weekend liep ik mijn tiende marathon in Parijs. Daarnaast heb ik vorig jaar de Zestig van Texel gelopen. Ik heb twee hardloopfamilies, ik ben namelijk een (Amsterdamse) Rotterdam Running Rebel en ik ben vorig jaar gekozen in het ASICS Frontrunner team. Ik begon met hardlopen omdat ik in mijn afval-race nog de laatste 5 kilo kwijt wilde, maar ondertussen is het ‘my way of life‘ geworden en zou ik niet meer zonder kunnen. Hardlopen heeft me zoveel meer gegeven dan een actief leven! Het was mijn troost toen mijn vader overleed en mijn hele sociale leven is om het lopen heen gebouwd. Ondertussen wil ik er graag mijn werk van maken en zal dit voorjaar starten met de opleiding tot hardlooptrainer.”

https://www.instagram.com/p/BhT6_WUlWvl/?taken-by=petrakerkhove

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik begon met hardlopen in Utrecht, het “rondje singel’ was wel echt mijn favoriete rondje. In Amsterdam doe ik vaak een rondje Westerpark, maar dat is vooral omdat ik daar vlak bij woon. Als ik eerlijk ben, loop ik het liefste een “Van A naar B’tje”, waarbij ik me met het openbaar vervoer op een plek laat droppen en dan terug naar huis loop.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ooooh ik ben dol op gadgets! Ik kan niet zonder! Ik ben de gelukkige eigenaresse van een Garmin Fenix 3 hardloophorloge, maar die zou ik niet optimaal gebruiken als ik de hartslagband er niet bij had. Ik luister heel vaak muziek door de RUN- earbuds van Jaybird en mijn favoriete app is Runkeeper. Want daar ben ik ooit mee gestart en het heeft alle mooie momenten vastgelegd. Alhoewel ik ook best een “strava- slet” ben😇.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Mijn favoriete moment is lekker in het daglicht. Regen, zon, allemaal prima. Alle seizoenen! Alleen wind? Daar ben ik niet zo gek op.”

https://www.instagram.com/p/BaCbmqihOm1/?taken-by=petrakerkhove

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Mijn vader en moeder hebben me in aanloop naar mijn eerste marathon (New York, 2014) geholpen met mijn trainingen. Ze fietsten mee met mijn lange duurlopen. Toen ik de marathon had gefinisht, heb ik direct mijn vader gebeld en we huilden allebei van blijdschap. Hij was al een tijdje ziek en we wisten allebei dat hij niet meer zo lang zou hebben. Een paar uur daarna belde mijn moeder dat hij was opgenomen in het ziekenhuis. Ik heb mijn medaille nog wel aan hem kunnen laten zien, Niet lang daarna overleed hij. Het is zo fijn om te merken dat je ouders trots op je zijn. Als ik loop, denk ik altijd terug aan het moment dat ik New York finishte.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Ik ben dol op een bakje magere kwark met fruit en gepofte Teff.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Ik krijg hardloopkriebels van samen lopen. Met vrienden of onbekenden. Dat maakt niet zoveel uit. Tijdens een duurloop waarbij je toch op lage hartslag moet lopen (en dus “moet” kletsen) is er niks leuker dan nieuwe mensen leren kennen of met oude nieuwe herinneringen maken. En marathons. Wat zijn die dingen toch magisch. Ik hou ervan. Het is dat je er niet teveel mag lopen, maar als het even kan, doe ik er graag eentje.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.