De tofste races om aan deel te nemen de komende tijd

De tofste races om aan deel te nemen de komende tijd

Het hardloopseizoen is officieel begonnen en dat betekent dat het ook weer tijd is om races te plannen. De komende maanden zijn er verschillende events door heel Nederland, van kleinschalig tot een giga organisatie. Dit zijn de tofste races die de komende maanden in Nederland plaatsvinden.

Urban Trail Rotterdam – 6 mei

Zondag 6 mei kun je dwars door Rotterdam hardlopen. Tijdens de Urban Trail gaat het niet om een snelle tijd, maar om de beleving. Je rent namelijk dwars door de bekende gebouwen van de havenstad. Van de Markthal tot de bioscoop, tijdens je run kom je alle hoogtepunten van de stad tegen.

Wings for Life world run – 6 mei

Op dezelfde zondag 6 mei is het weer tijd voor de Wings for Life World Run. Dit jaar heeft dit wereldwijde event een iets ander invulling dan voorheen. Je kunt overal ter wereld lopen en via een app bijhouden wanneer je wordt ingehaald. Op een aantal plekken in Nederland (Breda, Utrecht en Arnhem) worden gezamenlijke runs georganiseerd voor degene die het tof vinden om deel te nemen aan deze unieke uitdaging.

Marathon Tilburg – 13 mei

Het is pas de tweede keer dat de Marathon van Tilburg wordt georganiseerd en het is nu al een tof en groot evenement in het zuiden van het land. Op zondag 13 mei kun je kiezen om 10 kilometer, een halve marathon of de hele marathon in Tilburg te lopen. Je loopt door de Brabantse bossen en langs bekende plekken in de stad tijdens deze run.

Marikenloop – 27 mei

Een speciale hardloopwedstrijd voor vrouwen, dat is de Marikenloop. Rondom Nijmegen wordt de Marikenloop georganiseerd en het is al jarenlang een groot succes. Je kunt hier kiezen uit 5 km, 7,5 km of 10 km. Voor ieder wat wils dus. Je kunt hier gaan voor je eerste vijf kilometer of een vet snel PR op de tien kilometer. Ook supertof om samen met vriendinnen aan deel te nemen.

Vestingloop – 27 mei

Zondag 27 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse BrandLoyalty Vestingloop in Den Bosch. Het hardloophoogtepunt van de Brabantse hoofdstad. Al twee jaar was ik deelnemer van dit gezellige evenement. Alle routes zijn prachtig. Je geniet onderweg van de Brabantse natuur, het moderne stuk van de stad en je finisht op de beroemde Parade, onder de Sint-Jan. Na afloop staan er genoeg biertjes voor je klaar om te proosten op je overwinning!

Ladies Run Eindhoven – 10 juni

De Ladies Run is een hardloopevenement speciaal opgericht voor vrouwen om geld op te halen voor Pink Ribbon. Gezonde vrouwen lopen voor vrouwen met borstkanker. Hoe mooi is het dat vrouwen elkaar op deze manier helpen en ondersteunen. Een prachtige kans om je beste beentje voor te zetten.

Welke run staat er de komende tijd voor jou op de planning?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.