De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Jeanique. “Hi, ik ben Jeanique, 24 jaar en loop inmiddels de helft van mijn leven hard! Als 12 jarig meisje ben ik eigenlijk een beetje begonnen met hardlopen, toen nog niet zo fanatiek als nu. Inmiddels loop ik zo’n vier jaar serieus en is lopen niet alleen mijn sport, maar ook echt mijn hobby/passie. Op het gebied van hardlopen doe ik aan sprint en marathons. Het lopen van de marathon vind ik leuk omdat ik mijn focus dan kan weerleggen. Mijn hartje gaat het snelste kloppen van een 5km of een 10km. Kort maar krachtig! In het dagelijks leven sta ik de voor de klas als juf van groep 8.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Mijn favoriete rondje brengt mij via de polder op de dijk. Waar ik heerlijk een stuk langs het water loop, om daarna het dorp binnen te lopen. Hier loop ik door de haven, langs het strand de dijk weer op en zo loop ik via de hoofdweg in het dorp weer naar huis. Een rondje van 11km die ik makkelijk kan uitbreiden. Ik vind het heerlijk om diverse natuuraspecten tegen te komen en kan genieten van de rust.”

View this post on Instagram

🏃‍♀️ R U N N N 🏃‍♀️ Gister wilde ik bijna wegrennen en verstoppertje spelen! 👀 Donderdag liep ik mijn langste Duurloop voor de 50 en kreeg ik een hoop lieve reacties, Dankjulliewel! 💕 Gister werd ik wakker en voelde ik mijn knie toch best wel, herstelloopje werd herstel minuut. Ik kon geen stap zetten zonder pijn! 😔 Gelijk de angst van een lopersknie, dus mijn fysio direct opgebeld en smiddags kon ik nog even komen! 😃 Hij kent mij langer dan vandaag en doelen die ik voor ogen heb, laat ik niet snel varen. Al snel kwam t woord dat het nog geen lopersknie is! Mijn peesplaat is gemasseerd en mijn ruggetje is gekraakt. Alles staat weer wat rechter, dus dat moet helpen! ☺️ Alleen ik mag pas woensdag weer hardlopen, gelukkig was t al tapertime! Ik houd t even bij fietsen. Ik deel dit nu met jullie, want misschien zal je de hardloopfotos ineens missen. Ik blijf vertrouwen houden en hoop die 50 gewoon te starten! 😃 Nu genieten van t weekend, maandag weer werken! 😉 Fijn weekend allemaal! 💕 〰️ #dontrunfly #verstoppertje #pain #roadto #ultra #50k #eemmeerloop #thuiswedstrijd #runaddicted #runnershigh #run #runner #rungirl #fitgirl #lovetorun #workout #fitanddutch #hardlopen #laufen #anitaactive #running #gl2r #vakantie #weekend #saturday #blue #sky #nature #naturephotography #runnersworld

A post shared by Jeanique (@jeanique_runnngirl) on

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Mijn hardloophorologe en de Strava-app, leuk om de statistieken te kunnen zien en te vergelijken. Daarnaast vind ik het bij Strava ook leuk om te zien waar en hoe andere trainen.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Door mijn werk loop ik eigenlijk nooit ’s ochtends, in de vakanties doe ik dit overigens wel en dat vind ik heerlijk. Bij mij is het dus eigenlijk eind van de middag of in de avond. En de woensdagavond is ‘heilig’ dan heb ik baantraining, heerlijk kort intervallen.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“De Eemmeerloop in het dorp, afgelopen jaar deed ik hem voor de 3e keer samen met mijn vader. De 50 kilometer leg je dan met zijn tweeën af.  Ik zal de 25 kilometer nooit meer vergeten door alle kramp die ik had al vanaf kilometer tien. Een grote mentale strijd en gevecht waardoor ik finishte na 2 uur en 5 minuten. Ons doel van ooit samen onder de 4u hebben we wel bereikt, vooral omdat mijn vader na zijn blessureleed van twee jaar weer zo goed in vorm was. Daarnaast was mijn eerste marathon in Rotterdam ook een hele mooie ervaring, 42 kilometer lopen en dat met de methode sportrusten! Als je dan ook nog eens 42 kilometer geniet is het een feestje.”

Wat is je favoriete after running snack?

“Een pakje chocomelk of Optimel met een scoop proteïne.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Als ik een drukke dag heb gehad en het zonnetje schijnt nog, dan weet ik niet hoe snel ik thuis moet komen om me om te kleden en te gaan trainen. Verder kan ik gewoon enorm genieten van de rust die de natuur brengt. En hardlopen tijdens vakantie vind ik ook geweldig.”

Lees meer:

>> De favorieten van Marloes
>> De favorieten van Lotte van Trigt
>> De favorieten van Celeste

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.