Hoe heb ik de MEIchallenge ervaren?

Hoe heb ik de MEIchallenge ervaren?

Begin mei leek het me tof om in de maand mei een challenge aan te gaan. Ik had een toffe plank challenge uitgezocht en wilde mezelf uitdagen. 30 dagen lang zou ik gaan planken en eens even wat meer aandacht besteden aan mijn core. Maar of dat ook zo goed afliep als ik van tevoren had gedacht…

Het begin ging goed, ik plankte iedere dag en merkte dat ik het steeds langer kon volhouden. Wauw, ik had dit al niet van mezelf gedacht. Ik was heel benieuwd hoe sterk mijn core zou zijn aan het einde van de maand.

Nog steeds geen sterke core

De maand mei is nu op zijn einde, en ik kan je vertellen. Een sterke core heb ik nog steeds niet… Halverwege de challenge ging het mis. Er kwam een verkoudheid tussendoor, ik ben begonnen aan mijn eerste baan en mijn dagen werden een stuk voller waardoor ik het vergat om steeds te planken.

Niet zo mijn ding

Mijn spieren extra trainen, hoe belangrijk het ook is, doe ik gewoon niet zo graag. Daarom vergat ik het planken veel te vaak en was ik om elf uur ’s avonds nog even snel aan het planken. Dat is het voordeel wel van planken, je kan het overal en altijd ‘even’ doen. Alleen dat ‘even’ werd een steeds groter obstakel.

Doorgaan

Halverwege mei heb ik de challenge nog wel opgepakt en wilde ik weer verder gaan. Maar ook daarin haakte ik binnen een week af. Ik merk gewoon dat planken, en aan mijn core werken niet zo goed werkt voor mij. Ik moet daar wel een gestructureerde manier in gaan vinden. Voor nu lukt dat alleen nog niet.

Een nieuwe challenge

Om mezelf toch uit te blijven dagen totdat ik voor Londen ga trainen heb ik bedacht dat ik de eerste volle week van juni weer een challenge aanga. Ik wil mezelf uitdagen door deze week iedere dag van de week hard te lopen. Nog nooit eerder liep ik zeven dagen per week. Maar deze challenge moet me wel lukken. Ik vind hardlopen veel te leuk en dit is dan ook een uitdaging die iets makkelijker is voor mezelf.

Hoe deze challenge me gaat verlopen kun je zien op mijn Instagram. Doe je met me mee?

Lees meer:

>> MEICHALLENGE: de plankchallenge

>> MEIchallenge: hoe staat het ervoor?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.