MEICHALLENGE: de plankchallenge

MEICHALLENGE: de plankchallenge

Het is mei en dat betekent tijd voor een toffe voorjaarschallenge. Het is de hoogste tijd om mezelf en ook jullie uit te dagen! Omdat veel hardlopers vergeten aan hun core te werken heb ik een toffe plankchallenge bedacht voor jullie!

Let’s plank!

Iedere dag van deze maand gaan we planken! Even die spieren aanspannen en proberen meer buikspieren te kweken, ha! Planken is een ideale oefening om thuis te doen en die je overal tussendoor kunt doen. Dat is wat het zo gemakkelijk maakt om deze challenge te volbrengen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Laat ik wel voorop stellen dat je enkel met het doen van de plank geen giga afgetrainde buik krijgt. Maar op deze manier maak ik het mezelf en hopelijk jullie een stuk gemakkelijker om aan je core te werken. Je core is immers heel erg belangrijk als je mooie hardloopprestaties wilt neer zetten.

Dit is de challenge

Hoe de challenge eruit gaat zien? Na wat speurwerk op het internet heb ik een schema gevonden wat goed bij mij past. Aangezien ik op dit moment vrijwel geen buikspieren heb wil ik niet te hard van stapel lopen met deze challenge. Een blessure zie ik al helemaal niet zitten.

Doe je mee?

Via Instagram (@runaroundtheworldnet) en de hashtag #ratwchallenge zal ik jullie op de hoogte houden hoe mijn plankchallenge gaat! Ik zou het ontzettend tof vinden als je mee doet met deze challenge. Deel je voorderingen met de hashtag #ratwchallenge en laten we samen aan onze core werken!

Oké, let’s start! Over twee weken lees je hoe het eerste gedeelte van de challenge is verlopen! 

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.