Zo voorkom je beginnersfouten met hardlopen

Zo voorkom je beginnersfouten met hardlopen

Iedere beginnende hardloper maakt dezelfde hardloopfouten. Er zijn veel fouten op te noemen waardoor je gemakkelijk blessures oploopt, dat wil je natuurlijk niet. Om te voorkomen dat ook jij deze beginnersfouten met hardlopen maakt wil je een eindje op weg helpen om je hardloopcarrière een vliegende start te geven.

1. Koop de juiste schoenen

Veel beginnersfouten met hardlopen komen door verkeerde schoenen. Hardloopschoenen zijn een flinke investering, maar ze zijn het dubbel en dwars waard. Een hardloper op de verkeerde schoenen loopt heel gemakkelijk blessures op. Dit komt doordat hij/zij dan verkeerd loopt en zo spieren op een verkeerde manier gaat belasten. Zorg er daarom voor dat je start op goede schoenen.

2. Loop niet te hard van stapel

Begin je hardloopcarrière rustig. Bouw langzaam op en bouw je conditie op. Veel gemaakte beginnersfouten met hardlopen zijn hardlopers die te hard van stapel lopen. Door te snel, te veel te willen lopen ze zichzelf voorbij en raken ze overtraind. Geef de opbouw daarom de tijd en begin rustig met trainen naar een vijf kilometer race.

3. Ga niet hardlopen om af te vallen

Een fout die veel mensen maken is om te beginnen met hardlopen omdat ze willen afvallen. Nu wil ik niet zeggen dat hardlopen slecht voor je is en je er niet aan moet beginnen als je aan de fitheid wilt werken. Maar wanneer je wilt afvallen is voeding net zo belangrijk als beweging. Veel beginnersfouten met hardlopen komen doordat mensen zich er niet in verdiepen en het als middel zien om af te vallen.

4. Verdiep jezelf in beginnersfouten met hardlopen

Wil je beginnen met hardlopen? Verdiep jezelf dan eerst in de beginnersfouten met hardlopen die veel mensen maken. Leer uit die beginnersfouten en stippel voor jezelf een goed schema uit. Door van andermans fouten te leren, kun je jezelf een hoop leed besparen. Zo begin je goed voorbereid aan je hardloopcarrière.

Lees meer:

>> Beginnen met hardlopen: zo doe je dat!
>> Zo overleef je hardlopen in de warmte
>> Zo kom je weer back on track na een rustige periode

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.