Zo kom je weer back on track na een rustige periode

Zo kom je weer back on track na een rustige periode

Maandenlang heb je getraind naar een groot doel. Je hebt net je eerste halve marathon gelopen of een gigantisch PR op de tien kilometer. Maar wat nu? Je hebt de afgelopen maanden wel rustig aan wat rondjes gelopen, maar dat was vrij doelloos allemaal. Hoe zorg je er nu voor dat je weer back on track komt na dat mooie moment.

Stel een doel voor jezelf

Maar begin klein met een doel stellen. Ga niet gelijk voor een nog verdere afstand of gelijk dat dikke PR verbeteren. Schrijf je in voor een aantal leuke loopjes met uitdagende afstanden. Vraag niet gelijk teveel van jezelf.

Maak een nieuw schema

Ga weer aan de slag met een hardloopschema. Zet in je agenda wanneer je gaat lopen en hoe ver je gaat lopen. Op die manier is al lastiger om niet de deur uit te gaan. Maak een niet al te lastig schema voor jezelf. Zorg dat het lijkt op het schema wat je hebt gebruikt om naar je doel te trainen. Aan die frequentie is je lichaam gewend en ben je zelf gewend om de deur uit te gaan.

Zorg voor goede motivatie

Motivatie kun je bij jezelf vinden, maar is vaak ook te koop in een paar nieuwe hardloopschoenen, toffe hardloopkleding of een gave gadget. Iets nieuws toevoegen aan je hardloopcollectie zorgt ervoor dat je naar buiten wilt. Je wilt je nieuwe toevoeging uitproberen en laten zien dat je het hebt.

Stel een lange termijn doel

Door weer een nieuw en uitdagend doel te plannen over een half jaar ben je sneller gemotiveerd om de deur uit te gaan. Ookal duurt het nog lang voordat je die gave halve marathon gaat lopen, met die gedachte in je achterhoofd ga je toch makkelijker een rondje lopen.

Wat doe jij om jezelf weer terug in vorm te krijgen na een gaaf doel?

Lees meer:
>> Dit zijn de tofste items uit de running zomercollectie
>> De tofste races om aan deel te nemen de komende tijd
>> Stel deze vragen aan jezelf en kom erachter of je klaar bent voor een nieuwe afstand

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.