Stel deze vragen aan jezelf en kom erachter of je klaar bent voor een nieuwe afstand

Stel deze vragen aan jezelf en kom erachter of je klaar bent voor een nieuwe afstand

Na verschillende keren een tien kilometer gelopen te hebben, ben je toe aan een grotere uitdaging. Die halve marathon begint door je hoofd te spoken. Of misschien denk je zelfs aan een hele marathon? Voor een verder doel trainen betekent dat je meer en anders moet trainen. Maar hoe weet je nu of je daar klaar voor bent? Stel de volgende vragen aan jezelf:

Heb ik tijd om meer te trainen?

Een langere afstand lopen, betekent dat je meer tijd kwijt bent aan je trainingen. Bedenk je daarom goed of je genoeg tijd hebt om verder en langer te trainen. Als je nu al amper de tijd vind om te trainen, dan is het wellicht geen verstandig idee om verdere doelen te stellen.

Voel ik mezelf fit?

Niets is zo belangrijk als jezelf fit voelen. Verder en langer trainen vergt extra energie. Je gaat je conditie uitbreiden, jezelf op de proef stellen en jezelf verder uitdagen. Zorg er daarom voor dat je fit genoeg bent om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Heb je het gevoel dat je lichaam het aankan om verder en langer te trainen? Dan ben je klaar om te gaan.

Ben ik gemotiveerd om meer te trainen?

Alles begint bij je motivatie. Als al geen zin hebt om verder te trainen, moet je er niet aan beginnen. Zorg voor een goede motivatie om naar je volgende doel te trainen. Zo maak je het jezelf gemakkelijker om iedere keer de deur uit te gaan. Zonder motivatie ben je nergens.

Ben ik blessurevrij?

Beginnen met trainen terwijl je geblesseerd bent is sowieso een no go! Op het moment dat je last hebt van je blessure moet je eerste doel zijn om van je blessure af te komen en goed te herstellen. Daarna kun je kijken naar verdere doelen en meer gaan trainen.

Antwoord je op deze vragen goed en ben je overtuigd van jezelf? Dan ben jij klaar om te trainen voor een langere afstand. Ga op zoek naar een toffe wedstrijd en start je training!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.