Zo ga je fit de zomer in!

Zo ga je fit de zomer in!

Het kwik stijgt langzaam, de zon begint zich steeds meer te vertonen en de lente is officieel begonnen. Oftewel: de zomer komt eraan! Dat betekent weer lekker veel naar buiten, kortere broeken en blote armen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo fit mogelijk de zomer ingaat? Dit is een korte handleiding.

Begin NU!

Om ervoor te zorgen dat je in de zomer fit bent is het van belang dat je nu begint. Voor je het weet staat de zomer echt voor de deur en ben jij er nog niet klaar voor. Hoe eerder je begint, hoe eerder je fit bent. Ga op zoek naar een goed schema voor jou. Daag jezelf uit en ga fit de zomer in.

Schrijf je in voor een event

Door in of na de zomer deel te nemen aan een tof hardloopevenement moet je wel beginnen met trainen. Daag jezelf uit en stel doelen. Door ergens voor te gaan stap je veel gemakkelijker die deur uit. Ga voor een nieuw doel, waar je echt voor moet trainen. Dat maakt het veel gemakkelijker. Kies bijvoorbeeld voor een nieuw PR of een afstand die je nog nooit hebt gelopen.

Probeer iets nieuws

Door eens een andere sport te proberen, train je ook andere spiergroepen. Ga een rondje fietsen, trek je skeelers aan of ga zwemmen. Nu het warmer wordt, is het veel makkelijker om naar buiten te gaan voor je workout. Ook kun je krachtoefeningen toevoegen aan je run. Doe een paar push-ups op een bankje halverwege, plank een halve minuut na je run of sprint nog een extra rondje over het plein. Ben creatief en zorg ervoor dat je spierpijn krijgt van je workout!

Zoek een buddy

Door samen met een vriendin of familielid jezelf klaar te stomen voor de zomer is het veel gemakkelijker vol te houden. Je motiveert elkaar, gaat samen de deur uit en je komt minder makkelijk onder je workout uit. Samen bereik je makkelijker doelen en ga je samen fit de zomer in!

Waar wacht je nog op? Trek je sportkleding aan en ga naar buiten voor je run! Hoe zorg jij ervoor dat je fit de zomer ingaat?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.