De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Lotte van Trigt. “Mijn Naam is Lotte van Trigt, geboren en getogen Haarlemmer uit het mooie jaar van 1988. Ik wordt dus dit jaar 30.. (mi gados, al voel ik mij nog steeds 26 hoor!) In het dagelijks leven naast het vele sporten (lopen, klimmen, HIIT-training), blog ik voor mijn eigen website wanderlotje over het sporten en het stellen van sportieve uitdagingen met een lichaam dat al fysiek uitgedaagd is (2 ingezakte ruggenwervels na een gebroken rug en reuma). Daarnaast moet ik ook wat geld verdienen want ook de huur schijnt betaalt te moeten worden… Ik ben afgestudeerd sportmarketeer en werk nu als regio marketeer bij EBS.
Ik ben serieus begonnen met lopen in januari van 2017. Ik heb welgeteld twaalf races gelopen waarvan de klapper toch wel de Marathon van Amsterdam was in oktober 2017 in een tijd van 3 uur 33 min en 13 seconde. Ik hoop dat dit jaar nog te verbeteren maar momenteel heb ik een gescheurde kuitspier. Die heb ik helaas opgelopen na mijn laatste bergbeklimming in Ecuador op de Chimbobrazo (6310m) prachtige klim mega zwaar en zou het zo weer overdoen, maar zo balen dat ik nu Rotterdam niet kan lopen. Mijn main doel voor 2018 is om mijn marathon tijd te verbeteren Ik wil heel graag onder de 3 uur 30 duiken!”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Pfff dat vind ik een lastige! Ik heb niet een vast rondje het hangt namelijk heel erg van de training af. Van een hater van intervaltraining ben ik daar nu echt wel een liefhebber van geworden. Maar ook de duurlopen of de tempolopen vind ik heerlijk mezelf pushen naar een bepaald tempo. Of gewoon lekker 27 km lang kletsen en daarbij gelijk een goeie training maken! Of ik nou in de duinen loop (wat echt heerlijk lopen is) of mijn rondjes door de stad ik vind het allemaal even fijn en mis het vreselijk nu ik niet mag! Maar ook tijdens mijn reizen verken ik de plek graag rennend al moet ik zeggen dan het rennen in Zuid-Amerika wel een uitdaging is door het hoogte verschil! Maar de loopschoenen zitten standaard in de tas want hardlopen in het buitenland is een echte dikke aanrader!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Mijn Garmin!! Ik ben dol op mijn Garmin, vertelt mij precies wat ik moet weten. Het enige nadeel is het soms wat lang moeten wachten op GPS-signaal. Dus als jij mij met mijn linkerarm hoog in de lucht in het rond ziet hupsen dan ben ik op zoek naar GPS-signaal en excited to start!”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“In de ochtend! Ik ben echt een ochtendloper, liefst nuchter (tenzij ik boven de 20 km ga). Opstaan, kleren aan en gaan met die pisang heerlijk begin van de dag! Je dag met een runner’s high beginnen is beter dan welke drugs of in mijn geval pijnstiller dan ook!”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“De marathon. Maanden voor getraind, ik voelde mij zo goed, was super excited. Ik was net een meisje in de snoepwinkel en had een duidelijk doel voor ogen. De hele loop ging prima, geen kramp, geen extreme pijn pas bij kilometer 40 werden mijn benen echt zwaar. En toen ik dan eindelijk dat Olympisch stadion binnenliep en de finish in zicht kwam en met een blik op de klok zag dat ik mijn doel om onder de 3 uur 35 min. te lopen was gelukt was de euforie compleet. Ik heb dagen op een wolk gezeten en het dat was alleen maar nog meer genieten vanwege het feit dat ik totaal geen spierpijn had. Echt waar ik raad iedereen het lopen van een marathon aan, zo heerlijk om jezelf tot het uiterste te pushen en je grenzen te verleggen, echt ik hou ervan!”

Wat is je favoriete after running snack?

“Uhm, ik heb niet één favoriet. Ik eet eigenlijk wat ik voor handen heb en vooral waar mijn lichaam om vraagt. Dit kan gebakken eieren met spek en kaas zijn, havermout banaan pannenkoeken en soms is het gewoon alleen magere kwark met een shitload aan kaneel (ik ben een echte kaneelliefhebber). Ik noem mezelf altijd lachend een wandelende stofzuiger, ik eet alles wat ik lekker vind en trek in heb!”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Hardloopevenementen! De sfeer, het zien van andere lopers en natuurlijk het feit dat je zelf weer aan de bak mag en mag strijden tegen jezelf, ik hou er echt van! Even Niet nadenken of voelen maar gewoon rennen! Nu het weer lente wordt, wordt dit gecombineerd met lentekriebels en dat is toch wel de best combination ever!”

View this post on Instagram

First race of 2018! Happy birthday mam! Deze is voor jou😘! Ook al verklaar je mij af en toe voor gek je steun en massages worden zeer gewaardeerd! Over Egmond zelf kan ik kort en krachtig zijn niet mijn beste race en zoals ik tegen @jeanique_runnngirl zei bij km punt 10 ik heb een kleine uitdaging want ik kreeg last van uitvalsverschijnselen in mijn benen.. Mijn rug vond hem niet zo tof.. Maar we hebben hem gefikst en zoals churandy Martina zou zeggen; ik ben blij!! Vooral ook met de steun van Jeanique anders had ik buiten deze medaille ook het asfalt gekust.. #voordiemammi #bestrunningbuddyever #egmondhalvemarathon #kutzand #mr18 #marathontraining #roadtorotterdam #fckreuma

A post shared by Lotte Van Trigt | Marketeer (@lottevantrigt) on

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.