Let’s go to: Kaapverdische eilanden

Let’s go to: Kaapverdische eilanden

Een weekje ontsnappen aan de Nederlandse winter, op dit moment verlangt vrijwel iedereen daarna. De Kaapverdische eilanden zijn een perfecte escape voor de winter. Deze eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Senegal. Oftewel: het is hier vrijwel altijd zonnig en warm. De ideale plek om aan de winter te ontsnappen dus.

Sal

Afgelopen week vloog ik voor een weekje naar de Kaapverdische eilanden. Om precies te zijn naar het eiland Sal. Hier verbleef ik op het resort Riu Funana. Mijn eerste ervaring met een all-inclusive resort en een weekje op vakantie gaan, zonder echt iets te doen. Best een nieuwe ervaring! Sal is een ideale zonbestemming waar nog best wat te beleven valt, waar de mensen vriendelijk zijn en waar je veilig over het eiland kunt rennen.

Rustig aan lopen

Aangezien we twee dagen naar de CPC aan zijn gekomen op het eiland heb ik hier mijn hardloopschoenen niet aangetrokken. Mijn benen hebben nog een aantal dagen flink gezeurd en ik wilde even goed tot rust komen.

Crossen over het eiland

Wat ik dan zoal heb gedaan deze week in de zon? Vrijwel niets, ha! Deze week ging echt even om goed tot rust komen en alles in Nederland achter ons te laten. Helemaal nergens aan denken was de planning! Uiteindelijk zijn we nog wel in Landrovers over het eiland gecrosst. Onder leiding van een gids hebben we in een ochtend alle bezienswaardigheden gezien en hebben we het hele eiland gezien.

Bar in het zwembad!

Het resort waar we verbleven was top, het was een ruim opgezet resort. Doordat het heel ruim was opgezet, hadden we niet het idee dat het heel druk was. Terwijl we hoorden dat het hele resort vrijwel volgeboekt was. We konden genieten van een mooi buffet, een groot zwembad inclusief bar! Het strand lag op een paar honderd meter lopen en er was een mooie welness en sportcentrum. Voor een kleine impressie kun je de video bekijken.

De ideale bestemming

De Kaapverdische eilanden zijn dus een dikke vette aanrader als je graag naar de zon wilt en niet al te ver wilt vliegen! Het is een kleine zes uur vliegen vanaf Schiphol en op het eiland is ook alles goed geregeld.

Ben jij weleens op de Kaapverdische eilanden geweest? Wat vond je ervan?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.