De voordelen van hardlopen op een rijtje

De voordelen van hardlopen op een rijtje

Hardlopen is om veel verschillende redenen goed voor je. Je werkt aan je conditie, krijgt er sterkere spieren van en mentaal heeft hardlopen verschillende voordelen. Zo kan hardlopen onder andere helpen bij een burn-out. Dit zijn de opvallendste, positieve voordelen van hardlopen.

Anti-stress methode

Tijdens hardlopen vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Hierdoor is hardlopen een goed middel tegen stress. Na een drukke dag kun je dus heel goed je hoofd leeglopen. Komt er een drukke periode aan? Schrap dan zeker je hardlooprondjes niet uit je agenda, deze zorgen er juist voor dat je alle druk en stress aan kunt op het moment.

Happy workout

Hardlopen zorgt ervoor dat je het gelukshormoon, serotonine aanmaakt. Het gevoel van een runner’s high is dus zeker geen onzin. Hardlopen maakt je vrolijker en gelukkiger. Dat gevoel wat je hebt na een rondje waar je eerst geen zin in had, komt dus hier vandaan. Hardlopen is jouw happy workout!

Sterkere weerstand

Rondjes rennen doen we over het algemeen buiten. Daarmee verbeter je je weerstand tijdens het hardlopen. Zeker wanneer je door een weer en wind altijd je hardloopschoenen aantrekt voor een blokje om, versterk jij je weerstand. Een griepgolf heeft jou hierdoor minder makkelijk te pakken.

Brainboost

Hardlopen is een goede workout voor je hersenen. Onderzoek toont aan dat deze fysieke inspanning een positief effect heeft op de hippocampus. Dit vergroot je capaciteit om te leren. Daarnaast is je hippocampus ook het gebied wat verantwoordelijk is voor je geheugen. Dingen onthouden zou dus makkelijker moeten gaan door je wekelijkse hardlooprondje.

Wat voor voordeel heeft hardlopen voor jou?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.