Raceverslag: Lelieloop 2018

Raceverslag: Lelieloop 2018

Dit jaar stond de Lelieloop weer op de planning. Een rondje van 2,5 kilometer door de wijk waarin ik ben opgegroeid. Afhankelijk van welke afstand je kiest loop je twee of vier keer het rondje. Dit jaar kon ik niet kiezen en schreef ik mijzelf zowel voor de tien als voor de vijf kilometer in. Let’s do this!

Spannend!

Vooraf was ik wel wat gespannen. Sinds mijn halve marathon bij de CPC Loop had ik niet verder dan tien kilometer gelopen. Nu moest ik uit het niets vijftien kilometer lopen. Gelukkig begon ik om 11.00 uur met de tien en was om 13.00 uur pas de start van de vijf kilometer.

Tien kilometer

Allereerst klonk het startschot van de tien kilometer. Met maar 96 deelnemers op deze afstand kwam ik vrij snel over de startlijn. Een keer geen geschuifel en gedrang om die startlijn over te komen, heerlijk!

Alles loslaten

Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat het warmer was dan ik had verwacht. Zeker het lange stuk waar je uit de wind en in de zon liep was afzien. Gelukkig stonden op het parcours twee waterpunten. Dat betekende dat je vrijwel om de kilometer water kon drinken jezelf kon koelen. Ideaal met dit warme weer.

Lopen genieten

Een PR had ik sowieso niet in gedachte voor deze race. Ik wilde genieten, kijken hoe mijn lichaam ervoor staat en gewoon lekker lopen. Dat het allemaal wat lastiger ging door de warmte vond ik dan ook niet erg. Zo lang het bordje met de laatste loper maar niet naast mij kwam. Gelukkig had ik vrij snel in de gaten dat ik die laatste lopers wel voor kon blijven. Uiteindelijk kwam ik in een tijd 1.02.18 over de finish. Niet slecht gezien mijn voorbereiding en het weer.

Rustaaagh

Nu was het tijd om uit te rusten, af te koelen en weer op te laden voor de volgende vijf kilometer. De vijf hoefde ik gelukkig niet alleen te lopen. Samen met vriendinnetje Anne zou ik samen lopen.

Tijd voor vijf kilometer

We zijn samen van start gegaan en gelijk afgesproken dat we wederom niet op tijd gingen lopen. Anne loopt sowieso wat langzamer dan ik. We spraken af dat als ik wilde versnellen ik dat mocht doen. Maar gezien het weer en de tien kilometer die ik al in de benen had besloot ik om de hele race bij Anne te blijven lopen. We kwamen na 34.22 en volledig bijgekletst over de finish.

Nu alleen nog een medaille

Uiteindelijk hebben we op een rustig kletstempo de race uitgelopen. Genoten van het zonnetje, van de omgeving en de bekende gezichten was dit weer een topeditie van de Lelieloop. Qua omstandigheden was het ideaal, wel wat aan de warme kant. Maar dat maakte het voor de supporters alleen maar leuker. Nu hopen dat er volgend jaar dan toch een medaille voor de volwassenen komt en niet alleen voor de kinderloop.

Heb jij ook weleens een kleinschalige run gelopen? Wat vond je ervan?

Lees meer:
>> Raceverslag: CPC Loop Den Haag
>> Grote wedstrijd versus kleine wedstrijd
>> Raceverslag: Bredase Singelloop

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.