De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Simone Tanner. “Mijn naam is Simone Tanner, 44 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 pubers. Ik werk als kinderverpleegkundige in het VUmc in Amsterdam. Ongeveer 6/7 jaar geleden begon ik met hardlopen en inmiddels heb ik aardig wat loopjes gedaan, bekende zoals de Dam tot Dam, Schoorl, Egmond, Zevenheuvelenloop maar ook kleinere loopjes zoals de Heemstedeloop of uitdagendere loopjes als de Alpe d’HuZes of Mud Masters. Nu staat de marathon van Eindhoven op de planning voor oktober, mijn eerste marathon. Heel spannend maar ik kijk er enorm naar uit!!”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik loop het allerliefst door de duinen of het strand maar ik geniet ook enorm van het bos. Eigenlijk loop ik meestal in de natuur, dat vind ik weer zo leuk aan al die loopjes dat je vaak door een stad loopt en dat is dus dubbel genieten omdat ik dan zoveel zie wat ik normaal niet zie en al die gezelligheid van al die mensen erbij!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik loop met mijn Garmin Forerunner 735XT met mega veel functies waar ik de helft nog niet van snap maar het is perfect met trainingen en tijden, houd je hartslag bij en geeft toch een kleine indicatie hoe je bezig bent. Als ik thuis kom dan synchroniseer ik mijn run met Strava. Een super app vind ik dat! Leuk om te zien wat andere doen en segmentjes volgen en prestaties verdienen. Ook is het een leuke inspiratie voor nieuwe routes, ik zou niet meer zonder willen! Ook heb ik mijn telefoon mee met Spotify want ik loop altijd met muziek. Dat is een van mijn zorgen voor de marathon, gaat mijn batterij wel zo lang mee?!?!”

Wat is je favorieten moment om hard te lopen?

“Ik loop als ik vrij ben het liefst ergens laat in de ochtend begin middag, als ik moet werken doe ik graag mijn early bird rondje met mijn hondje voor 07:00 uur en als ik een baaldag heb dan loop ik ook na het werk graag nog!”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Mijn favoriete hardloopervaring vind ik moeilijk te kiezen. Ik geniet enorm van lopen met mijn pubers of met de teamgenootjes van mijn dochters hockey team. Ik vind het leuk om ze te motiveren om te sporten dus als we samen iets doen vind ik dat echt een feestje. Verder vind ik eigenlijk alle loopjes wel een feestje. Het feit dat je bij ieder loopje weer nieuwe mensen leert kennen en oude bekenden tegenkomt. Soms is het een groot insta-feestje, geweldig!”

Wat is je favoriete after running snack?

“Als ik terugkom maak ik of meteen een smoothie of een kom yoghurt met meerdere soorten fruit, noten en mijn guilty pleasure: glutenvrij oreo koekjes er door heen! Omdat ik geen gluten mag is het nogal eens lastig lekkere sport snacks te kopen on the go, dus ik neem altijd zelf wat mee van huis.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Soms als ik dan naar huis rijd en de muziek staat aan krijg ik meteen weer zin om te rennen. Muziek kan echt een trigger zijn om die hardloopkriebels te voelen, ook al heb ik al gelopen soms wil ik dan weer! Ik heb nu geleerd hoe belangrijk rust en herstel is. Ik probeer daar goed naar te luisteren en niet te veel te lopen, maar makkelijk is dat niet!”

Lees meer:
>> De favorieten van Natalie Sinke
>> De favorieten van Eshter van Opstal
>> De favorieten van Joyce Buiten

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.