De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week; Joyce Buiten. ‘Hi allemaal, ik ben Joyce, 31 jaar, een half jaar getrouwd en woon in Rijssen (Twente). Ik loop nu zo’n 3 jaar hard. Daarvoor gebruikte ik vooral de hashtag #haataancardio. Ik wilde toen alleen sterker en strakker worden. Het hardlopen is begonnen met als doel om een obstakel run van 7,5 kilometer goed te kunnen volbrengen, die finish te halen! Echter voordat het zover was, was ik al verslaafd! De leuke mensen die ik er door heb mogen leren kennen is de mooiste beloning. Ik heb tot op heden diverse obstakel runs van 7,5 kilometer tot en met 21 kilometer volbracht. Daarnaast heb ik ook
diverse afstanden over hat asfalt gelopen, waarvan één keer een marathon.’

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?
‘Ik vind het heerlijk om buitenaf hard te lopen, ik krijg dan door het verschil van de seizoenen iedere keer een andere hardloopomgeving. Dit is ook de reden dat ik hardlopen zo leuk vind! Ik loop het liefste rondjes van ongeveer 7 tot 10 km. Daarboven loop ik eigenlijk alleen als ik voor een bepaald doel train. Een vast rondje heb ik niet, ik houd van diversiteit. Ik heb wel een favoriet straatje, het kastanjepad noemen we dat in de buurt. Een onverharde weg met aan weerszijden kastanjebomen.’

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?
‘Mijn hardloophorloge. Ik gebruik de Polar V800, een zeer compleet horloge, maar ik neem ook altijd mijn telefoon mee. Het is niet alleen voor de veiligheid maar ook voor de foto’s die ik onderweg maak. Ik vind het leuk om het hardlopen vast te leggen, mede voor mijn blog maar soms film ik mezelf ook om mijn looptechniek te bekijken. Mijn horloge kan ik verbinden met de Strava-app waardoor mijn hardloopkilometers automatisch geüpdatet worden.’

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?
‘Ik vind het ontzettend fijn om in daglicht hard te lopen en ik vind het erg mooi om in de sneeuw te rennen. Vorig jaar heb ik echt genoten van het bos maar ook van de kale vlaktes. Vooral wanneer je de eerste voetstappen kan zetten, dat geeft een heel bijzonder gevoel! Wanneer je een uur voordat het donker wordt gaat lopen zie je vaak mooie dieren in de natuur. Bovendien is het bijzonder wanneer je getuige bent van een mooie zonsondergang.’

Wat is je favoriete hardloopervaring?
‘Het is het finishen van de marathon van Parijs. Mijn eerste en enige marathon. Vooral de laatste kilometer vond ik heel bijzonder, niet omdat ik de finish behaald had maar op de wijze hoe we als hardlopers onthaald werden. Ik had zelf het plan om het nummer hoogste versnelling van Nielson tijdens de laatste kilometer te luisteren. Deze had ik net klaar staan en toen kwam de laatste rotonde eraan. Ik hoorde de woorden in mijn oren:

Dus geloof in jezelf
Juist wanneer het lijkt alsof
Alsof het niet meer loopt
Je kan rennen, rennen, rennen met je hoofd omhoog
Hoog, hoogste versnelling
Word wakker want dit is jouw droom

Ik was zo ontzettend trots op mijzelf, ik had de 42,195 meter volbracht! Met tranen in mijn ogen ging ik de finish over en nog steeds, mede daardoor, wil ik nog een marathon voltooien!’

Wat is je favoriete after running snack?
‘Om eerlijk te zijn heb ik geen favoriete after running snack, als ik al wat eet direct na het hardlopen is het chocolade. Ik vind dat zo fijn en een heerlijke beloning. Meestal eet ik niets. Ik pak eerst twee glazen water en vervolgens een kop koffie. Meestal is het niet lang tot dat het lunchtijd is of tijd om het avondeten aan te zetten.’

Waar krijg jij hardloopkriebels van?
‘Ik vind het heerlijk om in een mooie omgeving te rennen. Wanneer ik bijvoorbeeld ergens rijd met de auto of de trein kan ik me inbeelden dat ik op die plek aan het hardlopen ben. Je kan dan namelijk langer genieten van wat je ziet. Helaas heb je dan niet altijd de mogelijkheid om te stoppen en te gaan rennen. Wel helpt dit om bij thuiskomst direct de loopschoenen aan te trekken. Ik vind het ook leuk om tijdens mijn vakanties kilometers te maken. Je voetafdruk daar achter te laten, mits mogelijk natuurlijk.’

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.