De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Natalie Sinke. “Hoi allemaal, ik ben Natalie Sinke en mijn passie is (heel verrassend) hardlopen. Toen ik 4 weken oud was, namen mijn ouders (ook enthousiaste atleten) me al mee naar de atletiekbaan en met 4 jaar liep ik mijn eerste ‘wedstrijdje’. Jarenlang heb ik op atletiek gezeten. Later combineerde ik dat met klassiek ballet, jazzballet en triathlon totdat ik flinke knieproblemen kreeg en uiteindelijk met sport moest stoppen waardoor ik veel zwaarder werd. Heel veel jaren later en 47 kilo lichter pakte ik via medische fitness en allerlei groepsfitnesslessen het hardlopen weer op en inmiddels ben ik heel veel mooie runs en 5 marathons in binnen- en buitenland verder. Sinds vorig jaar ben ik ook ASICS Frontrunner.”

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik woon in Zeeland op nog geen kilometer van duinen, strand en boulevard. Zowel qua route als type training kan ik daardoor letterlijk alle kanten op, een echte luxepositie. Vaak wordt mijn training een combinatie van die drie. Ongeacht het weer of tijdstip van de dag, het is altijd heerlijk om daar te lopen. Als ik op een andere plek in Nederland of buitenland ben, loop eigenlijk ook altijd hard. Superleuk om op die manier de omgeving te verkennen.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik heb altijd mijn GPS horloge bij me, onmisbaar tijdens intervaltrainingen die ik vooraf programmeer. En mijn iPhone om onderweg foto’s te maken onderweg. Dat doe ik natuurlijk wel alleen tijdens de rustfasen van intervallensets, warming up of cooling down; trainen is tenslotte trainen. In mijn iPhone staan ook mijn medische en contactgegevens; ook niet onbelangrijk.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Praktisch gezien loop ik vaak zodra ik thuis kom vanuit mijn werk. Maar ik kan ook genieten van een training heel vroeg op de ochtend, áls het me lukt om eruit te komen… Vooral in de zomer wanneer ik bijna niemand tegenkom, behalve af en toe wat herten, en dan de zon zie opkomen, geluksmomentjes! Als het lukt, loop ik graag aan het eind van de ochtend, of in de middag. Dan kan ik er het meeste uithalen omdat je dan al even op gang bent, maar nog niet moe bent door alles wat je die dag hebt gedaan. Die momenten moet ik dan wel echt plannen.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Dat is een heel lastige vraag. Ik heb al zoveel mooie dingen meegemaakt, dat het moeilijk kiezen is. Toch is het wel de Kustmarathon die ik in 2014 liep. Deze marathon was voor mij al heel emotioneel omdat ik ervoor ging trainen tijdens een burn-out. De trainingen werden mijn houvast in het herstel. Ik raakte helaas flink geblesseerd, maar wilde perse lopen. Het was een afsluiting van een vervelende periode én de eerste keer dat mijn ouders (mijn allerliefste en trouwste supporters) in de gelegenheid waren mij te zien lopen in een marathon. Sommige stukken fietste mijn vader in de buurt en op de dijk van Westkapelle stond mijn moeder te wachten, samen met één van mijn beste vriendinnen. Die dag zijn er heel wat traantjes gevloeid…”

Wat is je favoriete after running snack?

“Na een pittige training of wedstrijd duurt het bij mij altijd even voordat ik wat kan eten. Ik drink wel altijd binnen een half uur een eiwitshake of neem wat kwark; later eet ik dan graag een speltboterham met amandelpasta of crunchy pindakaas, of zelfgemaakt bananenbrood. Bizar eetmomentje: na een hele marathon krijg ik altijd pas een uur of 5-6 weer honger, maar dan ben ik gelijk een bodemloze put en kan blijven eten. Daar zit altijd een grote bus Pringels en een fles cola light bij! Mijn grootste guilty pleasure? Een grote chai latte tea van Starbucks!”

View this post on Instagram

MAGICAL MEDAL MONDAY 💖 . After a magical RunDisney weekend today's post can only be this one 😁 This weekend's medal "harvest": – 5K – 10K – half marathon – Bibbidi Bobbidi Boo Challenge (10K+half marathon) I'm still surprised by how huge these Disney medals are… I sooo love them 😍 . . . #rundisney #medalmonday #rundisneyparis #runnerslife #rundisney #runninglife #medalporn #runforthebling . . . . . . . . . . . . . . #runinspireshare #fitgirls #wantitmore #asicsfrontrunner #disneylandparis #running #wearetherunners #asicsfrontrunnernl #enjoyrunning #runnersworldnl #funrun #womensrunningcommunity #imoveme #löpning #courir #runninggirl #inspiringrunners #runnershigh #runnergirl #instarunner #runningshots #laufen

A post shared by Natalie Sinke ASICSFrontRunner (@glamrunner) on

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Een lekker zonnetje na een tijd slecht weer, dan MOET ik gewoon gaan hardlopen. | Gezellig lopen met vrienden of een leuke groep mensen; altijd hyper van een trainingsweekend met het team. | Aan de start van een run, startvakkriebels! | Een mooi evenement zien; bij het WK atletiek in Londen vorige zomer stuiterde ik het stadion uit! | Een inspirerend verhaal, bijvoorbeeld de revalidatie van Manon (@manon_runs), hoe Martijn (@martijn_mensink) tot Mindful Run kwam, 84-jarige Joop Rüter die binnenkort weer op jacht gaat naar nieuwe wereldrecords, het verhaal van een loper die voor het eerst een 5 kilometer kan lopen, en nog heel heel veel meer. | Inschrijven voor een gave run in het buitenland; New York, Miami, Marokko, Valencia, Parijs, ……. | Een onbekende omgeving; iemand nog suggesties?| En ik kan zo nog wel even doorgaan; een tikkeltje verslaafd denk ik!”

Ik vond het leuk om jullie met deze vragen iets meer over mezelf te vertellen. Wil je nog iets over mij weten? Stuur me gerust een berichtje via Instagram (@Glamrunner) of Facebook. Geniet van jouw hardloopavonturen en wie weet zien we elkaar binnenkort ergens!

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

1 Reactie

  1. Berry Knibbeler
    17 maart 2018 / 21:25

    Leuk verslag Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.