De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Marloes. “Hi, ik ben Marloes, een happy sporty chick van 36 jaar en ik vier het leven onder andere met m’n twee kids Robin (7), Bowis (3) en vriendlief Roderick met zijn zoontje Friso (7). Ik heb een dosis energie van heb ik jou daar en sporten is een grote passie van me. Op dit moment ben ik druk bezig om naast m’n blog Thanks for the Energy m’n nieuwe platform MOM PWR te lanceren. Een inspiratie platform voor sportieve moeders. Hardlopen is één van de sporten waar ik ontzettend van geniet met de marathon van New York in 2016 als grootste uitdaging. Dit jaar staat m’n 2e marathon (in Berlijn september 2018) op de planning en daar ben ik nu volop voor aan het trainen.”

 

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Het strand en de duinen staan ab-so-luut op nummer 1 als mijn favoriete rondje. Omdat het gebied best groot is, kun je ook lekker variëren met afstanden (de zee aantikken en weer terug bijvoorbeeld) en de omgeving leent zich goed voor interval!”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Zonder mijn Flipbelt ben ik nergens. Ik droeg een tijd mijn telefoon om mijn arm maar als ik ‘m er even uit moet halen voor een spontane foto was dat zo’n gedoe. De Flipbelt is dus eigenlijk altijd mee. Ik train met de Nike+ Running Club app en ik zit bijna op een totaal van 2500 kilometers sinds ik met deze app ren. Dat vind ik dus best een eind ;). Ik hoop binnenkort wel een Garmin aan te schaffen, dus dat wordt mijn nieuwe favo gadget denk ik.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Ochtendloper for sure! Het liefst gelijk als ik m’n bed uitkom. Als ik weet dat ik ga hardlopen, kan ik echt niet wachten tot in de middag. Het hoort echt bij m’n ochtendritueel. Ik vind wedstrijdjes midden op de dag ook echt heel vervelend.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Jááá, dat was de marathon in New York natuurlijk. Dat was zoiets overweldigends! Het hele circus van het vroege opstaan, met zoveel hardloopgekken wachten tot je mag starten, de onzekerheid hoe die 42 kilometers gaan aanvoelen, de vraag of je wel echt gaat finishen en het hysterische publiek op de hele route! En dan (bijna 5 uur later) finishen met een glimlach. De helse pijn achteraf hoort bij die ervaring want ik ga het toch weer doen. Het werkt net als je bevalling; pijn vergeet je weer ;-).”

Wat is je favoriete after running snack?

“Afgelopen winter heb ik mezelf echt heel veel getrakteerd op een warme chocomel met slagroom na een run. Heerlijk bijkomen vind ik dat. En ik maak tegenwoordig een – op de yoghurt barn geïnspireerd- bakje yoghurt of kwark met vers fruit, eiwitcrispies en wat verkruimelde bastognekoek. Overigens heb ik na een halve marathon altijd het meeste trek in een frietje met mayo (oops…).”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Bij mij begint het echt te jeuken als de zon schijnt en ik ben helemaal niet te houden als ik ook nog een strakblauwe lucht zie. Ik ben wel echt een zomerloper, maar als het in de winter zonnig is met een strakblauwe lucht dan kan ik ook niet wachten om een rondje te gaan lopen. Het moment dat de running shorts weer aan kunnen, is ook zo’n hardloopkriebel momentje.”

Lees meer:
>> De favorieten van Lotte van Trigt
>> De favorieten van Esther Prijs
>> De favorieten van Mari Durieux

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.