Beginnen met hardlopen: zo doe je dat!

Beginnen met hardlopen: zo doe je dat!

Hardlopen, al een tijdje spookt het door je hoofd om ermee te beginnen. Maar hoe zet je die eerste stap naar buiten? Die eerste stap is niet makkelijk, maar wanneer je net begint liggen er ook allerlei gevaren op de loer als blessures. Weet daarom waaraan je begint en bereid je goed voor als je wilt beginnen met hardlopen.

Het begin

Al het begin is moeilijk, maak daarom een plan hoe je wilt beginnen met hardlopen. Zoek een schema uit waar jij je in kunt vinden en stel realistische doelen voor jezelf. Begin met een vijf kilometer over twee maanden en bekijk hoe dat bevalt. Van daaruit kun je verder gaan opbouwen.

Blessures

Voor vrouwen die beginnen met hardlopen liggen veel blessures op de loer. Kwaaltjes als overbelasting, shin splints of een lopersknie komen veel voor bij beginners. Zorg er daarom voor dat je weet waar je aan begint en hoe je goed opbouwt. De juiste schoenen zijn ook erg belangrijk. Verdiep je daar goed in en laat je adviseren in een hardloopspeciaalzaak.

Beginnen met hardlopen: dit is mijn verhaal

Het begon allemaal drie jaar geleden, ik was al een tijdje gestopt met handballen en ik was op zoek naar een manier om toch in beweging te komen, maar waar ik niet aan vaste tijden vast zat. Om mij heen begonnen steeds meer mensen met hardlopen. Toen heb ik besloten om het ook een kans te geven. Ik schreef mij vrij snel in voor mijn allereerste tien kilometer wedstrijd, als stok achter de deur. Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met hardlopen.

Doe het voor jezelf

Het belangrijkste als je gaat beginnen met hardlopen is dat je weet dat je het voor jezelf doet. Je zult echt wel complimentjes krijgen over behaalde doelen en mensen zullen het knap vinden dat je zo graag hardloopt. Dat moet alleen niet je drijfveer zijn, haal plezier uit het hardlopen en daag jezelf op jouw manier uit. Dan is het het makkelijkste om vol te houden.

Dus, wanneer ga jij beginnen met hardlopen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.