Zo overleef je hardlopen in de warmte

Zo overleef je hardlopen in de warmte

April doet wat hij wil en zo gebeurde het dat het afgelopen week al flink warm was. Met temperaturen richting de dertig graden moet je toch je lichaam even laten wennen aan deze warmte. Er zijn een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden als je gaat hardlopen tijdens tropische omstandigheden.

Draag luchtige, maar bedekkende kleding

Zorg ervoor dat je tijdens je run niet te warm gekleed ben. Maar ga ook niet te bloot de straat op en zorg dat je goed ingesmeerd bent. Tijdens het hardlopen verkleur je namelijk nog makkelijker door de zon. Een dun shirtje met mouwtjes en een pet op je hoofd kan zeker geen kwaad.

Drink genoeg

Door de hitte zweet je meer en verlies je dus meer vocht en zout dan normaal. Drink daarom voor je run al genoeg water, drink tijdens een run langer dan een uur zeker wat onderweg. Eenmaal thuis is het ook van belang dat je het vocht weer goed aanvult. Eet ook wat chips of zoute crackers om het zout in je lichaam goed aan te vullen na je run.

Plan je run goed

Ga met deze hitte niet midden op de dag hardlopen. Zet je wekker wat eerder en ga lopen voordat het echt warm wordt. Of wacht juist wat langer met hardlopen en ga pas de deur uit als het buiten wat is afgekoeld. Houd de weersverwachting goed in de gaten en kijk hoe je het in je agenda goed kunt inplannen.

Verwacht niet het beste van jezelf

Tijdens hoge temperaturen hardlopen is voor je lichaam veel zwaarder. Verwacht daarom niet van jezelf dat het dezelfde prestaties kan neerzetten als normaal. Loop wat minder ver of verlaag je snelheid. Dat is beter voor je lichaam en voel je nog goed na je run.

Wat is jouw ultieme tip om toch fijn hard te lopen met hoge temperaturen?

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.