De favorieten van…

De favorieten van…

Iedere vrijdag zet ik één van jullie in het zonnetje. Ik vraag één van jullie het hemd van het lijf in de favorieten van… Deze week: Celeste. “Mijn naam is Celeste, 26 jaar. Ik ben nu ruim een jaar werkzaam als basisarts in de ouderengeneeskunde. Erg leuk, maar ook wel wennen aan de verantwoordelijkheid die er ineens bij komt kijken. Twee jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. 10 kilometer tijdens de Stevensloop, samen met mijn huisgenootje. Het leek mij eerst een onmogelijke taak 10 km hardlopen, maar nog geen 5 minuten na de finish wou ik meer. Ik schreef me in voor de Dam tot Damloop, nog geen maand later na de Dam tot Damloop liep ik mijn eerste halve marathon.
Afgelopen oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen. Ik loop niet alleen hard om mijn persoonlijke records te verbreken, wat overigens wel heel erg leuk is. Maar ik loop met name hard omdat ik er zo’n ontzettend goed gevoel door krijg. Het geeft me energie, geeft me het gevoel dat ik leef en geeft me de kans om mijn hoofd leeg te maken. Aangezien ik in mijn directe omgeving niet veel mensen heb met dezelfde passie, begon ik ongeveer 1,5 jaar geleden mijn hardlooppassie te delen via Instagram via celeste_love2run. Inmiddels is het een vaste routine geworden om mijn hardloopvorderingen via mijn account te delen.”

View this post on Instagram

Goodmorning☕! Who takes me back to Limassol?🛫 Where the sun is shining☀ and the people are running [painfree]🏃 #wishfulthinking . . . Zooo, laatste dagje van een korte werkweek alweer🏥! Vandaag even een rustdag, voordat ik straks ook een zwemblessure krijg😜 Na werk op de planning: verjaardagsfeestje🎉🎈! Wat is jouw plan voor deze vrijdag?😃 . . . 📷 –> @petrakerkhove #road2recovery #runnersblog #runlimassol #recoverytime #fromwhereirun #Asicsfrontrunner #runshots  #beatyesterday #runaddict #worldsmarathons #nevernotrunning #ASICSFrontRunnerNL  #runitfast  #hardlopen #runnershigh #instarunners  #garminnederland #runnersworldnl #löpning #nevernotrunning #laufliebe #laufen #corriendo #berlin42 #fitgirlsnl #instainspiration

A post shared by Celeste Engwerda | 29 Years (@celeste_love2run) on

Wat is je favoriete rondje om hard te lopen?

“Ik heb geen favoriet hardlooprondje. Doordat mijn leven er momenteel nogal ingewikkeld uit ziet, ren ik echt altijd ergens anders. Even een situatieschets: afgelopen jaar woonde ik in NIjmegen, maar werkte ik in Groenlo en Lichtenvoorde. Vanwege de enorme reisafstand (minimaal 3 uur per dag) logeerde ik ook vaak bij mijn ouders in Doetinchem. In de weekenden was ik vaak bij vrienden. Momenteel werk ik in Hoofddorp en logeer ik bij vrienden hier in de buurt (van Amersfoort tot Alphen aan de Rijn), want ik ga verhuizen naar Utrecht, maar mijn appartementje is nog niet opgeleverd. Een ingewikkeld verhaal, maar het komt er op neer dat ik bijna nooit de mogelijkheid heb om hetzelfde rondje te lopen doordat ik op zoveel verschillende plekken slaap/woon/werk.”

Wat is je favoriete gadget of app tijdens het hardlopen?

“Ik heb altijd mijn Garminhorloge om tijdens het hardlopen. Ook buiten het hardlopen om trouwens. Hier zet ik mijn trainingen in. Bijvoorbeeld een intervaltraining. Na afloop kan ik in de GarminConnect app mijn prestaties bekijken. Mijn Garminhorloge is gekoppeld aan mijn Strava-account. Verder gebruik ik geen hardloopapps.”

Wat is je favoriete moment om hard te lopen?

“Mijn favoriete moment om te gaan hardlopen is de ochtend rond elf uur. Lekker ontbijten, koffie drinken, even laten zakken en gaan. Dan voel ik me de rest van de dag enorm energiek. Helaas is dit alleen mogelijk in het weekend, als ik geen diensten heb. Meestal ga ik hardlopen na mijn werk. Dus rond zeven/acht uur.”

Wat is je favoriete hardloopervaring?

“Mijn favoriete hardloopervaring is toch wel het uitlopen van de Marathon van Amsterdam. De voorbereidingen, het leven volgens een trainingsschema, de wedstrijdspanning, de mentale strijd en dan het enorme gevoel van overwinning na afloop! Ik ga dit jaar de marathon van Berlijn lopen!”

View this post on Instagram

**😆THE DAY AFTER😆** Omg, I didn't know that muscles can hurt SO MUCH after a marathon😱 Every step reminds me of yesterday🏃😅 . . Toppers!🙌 Ik ben nog volop aan het nagenieten😍 ZO BLIJ dat ik vrij was vandaag🙊 Dat wordt wat op werk morgen met al die trappen 🏥 Ik ben benieuwd wanneer ik voor het eerst weer kan rennen🏃! Hoe gaat jullie herstel?🤔 Nog tips?👇 . . #tcsam17 #tcsamsterdammarathon #Asicsfrontrunner #ASICSFrontRunnerNL  #dontrunfly #runitfast  #hardlopen #run2day #runninggirl #runnershigh #instarunners #runinspiration #blogger #hardloopnetwerk #ikloophard #marathongirl #runnersworldnl #runnersfood #nevernotrunning #womenrunning #laufliebe #laufen #foreverfaster #tcssuperheroes #Imoveme #wmrunners #worldsmarathons #corrida #firstmarathon . 📸 door @patrick_weert

A post shared by Celeste Engwerda | 29 Years (@celeste_love2run) on

Wat is je favoriete after running snack?

“Mijn favoriete after running snack is toch wel een bak kwark met home made granola, banaan, gebakken kaneelappels en natuuuuurlijk koffie. Als ik meer haast heb pak ik een eiwitreep.”

Waar krijg jij hardloopkriebels van?

“Ik krijg hardloopkriebels van nieuwe uitdagingen, zoals het idee van een hardloopwedstrijd winnen of het verbreken van een nieuw PR. Momenteel heb ik een best wel heftige knieblessure (zelfs wandelen doet veel pijn) dus momenteel krijg ik voornamelijk hardloopkriebels van het idee straks weer pijnvrij te rennen.”

Volg:
Lilian Leenheers - Lauwerijssen

Ik ben Lilian Leenheers – Lauwerijssen, 25 jaar en ik woon in ‘s-Hertogenbosch. Ik ben dol op hardlopen, reizen en schrijven. Dit allemaal gecombineerd heeft ervoor gezorgd dat ik Run Around the World ben begonnen. Benieuwd wat ik allemaal mee maak? Je leest het op deze blog!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.